Roupen veranderde van crimineel tot stralende discipel: “De geestelijke kettingen waren zwaar”

Roupen Tavitian is een opgewekte man met twee prachtige kinderen van 7 en 14 jaar. Als je met hem praat, merk je meteen dat hij vol is van de liefde van God en overloopt van dankbaarheid. Als je zijn bijzondere getuigenis hoort over het diepe werk dat God in zijn leven heeft gedaan en doet, begrijp je ook meteen waarom. Roupens verhaal is een eerbetoon aan de immense kracht van het offer van Jezus aan het kruis. “Niemand anders dan Jezus kan de koers van een mensenleven zo krachtig ten goede keren.” Roupen vertelt…

“Tot 3,5 jaar geleden leefde ik zwaar in de duisternis. Ik snoof, rookte, slikte, heb gespoten, keek porno en was alcoholist. In Amsterdam had ik een eigen barclub. Ook had ik een mooie koopwoning en een dure auto. Hoewel het aan de buitenkant leek alsof ik alles had, was ik van binnen leeg en bang. Ik voelde me altijd alleen en mijn situatie ging van kwaad tot erger.

In het nachtleven van Amsterdam kwam ik met duistere types in aanraking. Ik belandde in de drugshandel en raakte in steeds grotere zaken verstrikt. Daar verdiende ik goed geld mee, maar ik had nooit genoeg; het was een valse troost.

Niets kon me echt vullen. Ik probeerde eigenlijk een gat op te vullen dat alleen opgevuld kan worden door de Heilige Geest. Van binnen was ik kapot en doodongelukkig.”

Demonische cirkel
“Op een gegeven moment ging het helemaal mis; ik verloor mijn club en raakte mijn huis kwijt. Alleen mijn drugsverslaving bleef over. Vanaf toen raakte ik nog dieper verstrikt in de criminaliteit. 48 uur per dag was ik actief. Ik wilde mijn status behouden in de criminele wereld en wilde steeds meer geld. Het is een demonische cirkel waar je haast niet uit komt.

De ketting van gebondenheid werd steeds zwaarder en ik had enorm veel angst. In het begin hielp de drugs om die angst te verminderen, maar later werd mijn angst er juist erger door.

In die tijd werd mijn zoon geboren. Ik dacht: dit is niet wat ik wil voor mijn kind. Toen ben ik naar verschillende klinieken gegaan om hulp te krijgen en deed ik allerlei therapieën.Ik ging naar psychologische instellingen, heb bij onder andere NA- en AA-groepen gezeten en slikte medicijnen zoals antidepressiva.

Twaalf jaar lang probeerde ik in eigen kracht eruit te komen, maar het werd alleen maar erger. Ik begon me te isoleren en vooral thuis drugs te gebruiken en alcohol te drinken. Dat deed ik dan 24 uur, dagen, soms weken achter elkaar en dan bijvoorbeeld een maand weer niet.”

Terugval
“Op een keer in 2018 had ik een behoorlijke terugval. Toen belde de moeder van mijn zoon op. Daarna kwam een vriendin van haar aan de telefoon. Zij begon tot me te spreken over Jezus en zei dat ik het nodig had om me te bekeren.

Ze gaf een link naar het getuigenis van Johan Toet bij het programma Hour of Power. Hij sprak daar over zijn drugscarrière en vertelde vervolgens hoe God hem had gered. Toen begon ik te zweten en te huilen; ik brak helemaal. De Heilige Geest raakte me aan.

De vrouw die me de link had gestuurd, stelde voor dat ik Johan zou mailen. Dat deed ik. De volgende dag kreeg ik een uitgebreide mail terug waarin Johan onder meer vertelde dat hij criminaliteit nu haat. Ik begon weer te huilen.”

Gedoopt in water en in de Heilige Geest
“Een paar dagen later was er in Nederland op een zaterdag een evenement van de stichting van Johan en Brenda (One in Him Foundation). Johan nodigde me uit te komen. Die zaterdag werd ik laat in de middag wakker en ervoer veel strijd.

De geestelijke kettingen waren zo zwaar, dat ik mijn bed haast niet uit kon komen. Ik hoorde een stem in mijn hoofd die zei: ‘Je gaat niet’. Maar ik dacht: ik wil wel. Nog high van de drugs en al kruipend ben ik naar mijn auto gegaan.

“ze legden me de handen op en ik was in een keer nuchter en helder.”

Bij het evenement aangekomen, lukte het me niet het gebouw binnen te komen. De duisternis hield mij met al zijn kracht tegen. Ik was in die tijd nog in behandeling bij een kliniek. Mijn christelijke behandelaar kwam uit de buurt en zou ook naar het evenement komen. Hij heeft me toen naar binnen getrokken.

In de zaal waren vijf voormalige Feyenoord hooligans. Als Amsterdammer dacht ik: dat wordt wat. Maar ze kwamen samen met Johan naar me toe en vroegen: ‘Broeder, mogen we voor je bidden?’ Ze legden me de handen op en ik was in één keer nuchter en helder.

’s Avonds sprak Johan en vroeg of mensen zich wilden bekeren en zich wilden laten dopen. Mijn vlees zei: ‘Nee’, maar mijn hart zei: ‘Ja, dat wil je wel’. In het doopbad heb ik mijn leven aan Jezus gegeven, ben ik gedoopt in water en gedoopt in de Heilige Geest.”

Fataal dieptepunt
“Ik dacht dat ik er daarmee was, maar toen ik thuiskwam, werd satan nog feller. Ik begon nog meer drugs te gebruiken en wilde nog meer geld verdienen. Op een gegeven moment sprak ik Johan en zei: ‘Volgens mij is jouw God stuk of de batterij is leeg’.

Johan vroeg: ‘Lees je wel in de Bijbel, aanbid je God wel, ga je wel naar een kerk?’ Ik antwoordde: ‘Nee, moet dat dan?’ Uiteindelijk kwam ik bij mijn voormalige kerk Victory Outreach in Amsterdam. (Ik ben nu actief bij de GODcentre van pastor Arno van de Knaap.) Maar in die tijd ging ik er alleen heen voor de buitenwereld. Ik wilde laten zien: ik heb geen hulp meer nodig.

In april 2019 bereikte ik opnieuw een dieptepunt. In die periode gebruikte ik alle drugs die ik in huis had en dronk ik twee tot drie liter sterke drank per dag. Het begon met een euforisch gevoel, maar op een gegeven moment ervoer ik de hel op aarde.

Na zes weken lag ik in mijn eigen vuil en zat ik in een delirium. Ik was helemaal kapot aan het gaan. Het werd me fataal; ik kwam op het punt dat ik mijn laatste adem uitblies. Ik zag mijn lichaam op de bank liggen.”

“Jezus vroeg: ‘Ga je met mij mee of neem je je kruis op en volg je mij?'”

Volg Mij
“Maar ik was niet alleen. Eerder had ik immers mijn leven aan Jezus gegeven? Hij was bij mij. Toen hoorde ik Zijn stem. Hij vroeg: ‘Ga je met Me mee of neem je je kruis op en volg je Mij?’ Hij herhaalde het nog een keer, tot Hij me de derde keer simpelweg opdroeg: ‘Neem je kruis op en volg Mij’.

Plotseling stond ik midden in de kamer en was ik helemaal nuchter. Jezus trok me die dag uit de duisternis, omdat Ik Hem nu toebehoorde en Hij een plan voor mijn leven heeft.

Gretig voor God
“Na deze gebeurtenis bracht ik op advies van Johan en mijn toenmalige voorganger een jaar door in een christelijke kliniek/gemeenschap in Duitsland. Daar leerde ik mezelf en mijn geestelijke broers en zussen lief te hebben en ervoer ik voor het eerst de onvoorwaardelijke liefde van Jezus. Die tijd heeft mijn leven veranderd. Zo gretig als ik eerst voor macht en status was geweest, zo gretig werd ik nu voor de Heer.

Johan en Brenda zochten me op en zegenden me met een zendingsreis naar Brazilië waar hun stichting actief is. Ze zijn echt familie geworden en hebben me nooit losgelaten.

In Brazilië mocht ik mensen dopen, dreef ik demonen uit en zag mensen genezen worden. Ik dacht altijd dat dat alleen voor pastors was, maar God werkte door mij – die junkie en crimineel was geweest. Dat raakte me diep.”

Bijbelschool
“In 2020 kwam ik terug in Amsterdam en sponsorden Johan en Brenda me om Charis Bible College te kunnen doen. Dat doe ik nu vier dagen per week om te groeien en sterk te worden in God. Over een half jaar hoop ik geslaagd te zijn en met de One in Him Foundation te werken, om mensen te redden. Mijn missie is om iedereen uit de duisternis te trekken en in het licht te brengen.

Ik ben een Jesus Christ junkie geworden en elke ochtend pomp ik mezelf vol met het bloed van Jezus. Ik kan het me niet permitteren om ook maar een dag zonder te leven. Het bloed van Jezus is mijn medicijn. God is zo geweldig goed. Ik ben Hem dankbaar voor alles wat Hij in mijn leven heeft gedaan.”

Wil je Roupen uitnodigen om te spreken/getuigen in jouw kerk? Neem dan contact op met info@oneinhimfoundation.com .

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen