Van tirannie naar vrijheid: kerken in het Verenigd Koninkrijk verwelkomen Hongkongers

Meer dan 500 kerken in het Verenigd Koninkrijk hebben zich aangesloten bij een landelijk initiatief om immigranten uit Hong Kong te verwelkomen, zo meldt CBN News.

De legale immigranten zijn op de vlucht voor het Chinees communistisch regime dat de vrijheid van meningsuiting en religieuze vrijheden heeft weggenomen en pro-democratische activisten in de gevangenis heeft opgesloten.

Naar schatting zullen er 130.000 Hongkongers hun toevlucht zoeken in Groot-Brittannië, nadat de Britse regering de deur heeft opengezet voor houders van het Britisch National Overseas (BNO) paspoort in Hong Kong, aldus Christian Today.

Om die reden is de website https://ukhk.org/ in het leven geroepen. De site is gemaakt om de immigranten te helpen zich te navigeren. Daarbij hoort ook het vinden van een lokale kerk. Op de pagina ‘Find a Church’, kunnen ze gemakkelijk in contact komen met een lokale kerk en daarmee ook de lokale gemeenschap. Inmiddels hebben al honderden kerken zich aangemeld om “Hong Kong Ready” te zijn via de website.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen