‘Ex-hooligan’ Gideon is eigenaar van een kickboksschool en bidt daar voor genezing: “Ik zie opwekking”

Gideon Nussy maakte veel mee in zijn jeugd: zijn ouders werden gearresteerd en hij kwam als ‘Ajax-hooligan’ al vroeg in aanraking met XTC. Uiteindelijk kon alleen een aanraking van God zijn leven nog redden. “Ik ben nu een kickboxschool begonnen, en zie daar bijna elke dag een wonder gebeuren.”

“Ik groeide op in een gebroken gezin”, vertelt Gideon. “Mijn vader was drugsdealer en zelf kwam ik ook al vroeg in aanraking met drugs. Mijn ouders hadden veel ruzie en vaak huilde ik mezelf ’s avonds in slaap. Toch ervoer ik als kind ook veel van God.”

Engel
“Ik weet nog dat ik als vijfjarige steeds de Naam van Jezus zong en dan de aanwezigheid van de Heilige Geest voelde. Ook ging ik in die tijd naar de zondagsschool. Een keer toen ik mezelf in slaap huilde, zag ik een fel licht. Het was alsof iemand bij me kwam om me te troosten. Toen ik dat aan mijn moeder vertelde, zei ze: ‘Dat moet een engel geweest zijn!’ ”

Heftige gebeurtenis
In diezelfde tijd maakte Gideon een heftige gebeurtenis mee; zijn ouders werden gearresteerd. Gideon zat op voetbal en zijn vader ging elke zaterdag mee, maar zat nu ineens in de gevangenis. “Toen ik die zaterdag naar voetbal ging, zei mijn moeder tegen mij: ‘Als ze vragen waar je vader is, zeg dan maar dat hij op vakantie is.’

Als onschuldig klein jochie deed ik dat dus, maar wat ik niet doorhad, was dat iedereen het al wist van mijn vader. Dus toen ik zei dat hij op vakantie was, kreeg ik lacherige reacties.” Bij Gideon knapte er op dat moment iets. “Ik begon een diepe haat te ontwikkelen van binnen. Ik vertrouwde niemand meer en werd een vechtersbaasje. Uiteindelijk werd ik naar een school voor moeilijk opvoedbare kinderen gestuurd, terwijl er met mij eigenlijk niets mis was.”

XTC
Op zijn vijftiende komt hij in aanraking met de uitgaansscene. “Ik ging naar houseparty’s en slikte XTC-pillen. Later begon ik met het verkopen van drugs. Ik verkocht zelfs XTC-pillen voor mijn vader.”

Slag bij Beverwijk
Als Gideon 18 jaar is, raakt hij betrokken bij voetbalvandalisme. “Ik kwam bij de harde kern van Ajax, wat al ongebruikelijk was op zo’n jonge leeftijd. In 1997 was ik toen ook nog bij de slag bij Beverwijk. Daar viel de tweede voetbaldode in de Nederlandse geschiedenis. Het voelde als een soort ‘hoogtepunt’; ik had mezelf omhooggewerkt. Maar het gaf geen voldoening. Ik dacht: dit is het ook niet.

Molukse volk
Dan begint hij zich te verdiepen in de achtergrond van zijn volk; het Molukse volk. Van een oom leert hij Molukse toverspreuken te gebruiken. “Door die spreuken kon je voorouders oproepen. Ik leerde die spreuken bijvoorbeeld te gebruiken bij vechtpartijen.

Toen ik een keer in Spanje op vakantie was, kreeg ik ruzie met rivaliserende supporters in een bar. Op het moment dat een van hen mij wilde trappen, maakte hij een salto (zonder dat hij me aanraakte), waarna hij onderuit op de grond lag. Ik voelde me onschendbaar. Dat gaf een gevoel van macht.”

Ondanks dat gevoel van macht, moest hij ook een hoge prijs betalen. Gideon werd steeds agressiever en “op een nacht werd ik zomaar in mijn zij gegrepen, maar er was niemand. Ik deed het licht aan en hoorde een stem kraakhelder in het Maleis zeggen: ‘Pleeg zelfmoord.’ ”

Jezus als Heer
De volgende dag kwam er een christelijke vriend langs. Ik vertelde hem het verhaal en hij zei: ‘Om daarvan af te komen, moet je alle toverspreuken verbranden en Jezus aannemen als Heer.’ Mijn oom had gezegd dat als ik die spreuken kwijt zou raken, er een vloek over me zou komen. Maar mijn vriend zei: ‘Jezus is groter’. Dus verbrandde ik alles en gaf mijn leven aan God.”

“Op dat moment werd ik overweldigd door de levensadem van God en ging alle duisternis weg.”

De oudsten baden voor Gideon, maar hij had nog steeds last van demonen. “Toen bad de voorganger, Henk Karelse, met mij en zei: ‘Dank U wel Heilige Geest dat U hier bent en Gideon aanraakt.’ Op dat moment werd ik overweldigd door de levensadem van God en ging alle duisternis weg. Ik ervoer zoveel licht en vrede. Daarna dreef hij de demonen bij mij uit. Ik voelde ze letterlijk weggaan. Ik kreeg zo’n honger naar God en dacht: nu wil ik alles weten.

Hogere macht
Op een gegeven moment belt zijn oom hem op en vraagt Gideon bij hem thuis te komen. “Hij zei: ‘De voorouders vertelden mij in een droom dat je de toverspreuken hebt verbrand!’ Ik antwoordde hem: ‘Dat klopt, ik heb een hogere macht ontdekt; ik heb Jezus aangenomen als mijn Heer’. Mijn oom wist dat ik de waarheid sprak en het raakte hem.

Bekering vader en oom
In 2009 werd er longkanker bij Gideon’s vader geconstateerd. In die tijd had hij veel gesprekken over het geloof en nam zijn vader zelfs mee naar een dienst van Jan Zijlstra. In 2010 overleed zijn vader, “maar het mooiste en allerbelangrijkste is dat hij voor die tijd zijn leven aan Jezus gaf. Ook een van mijn ooms van wie ik spreuken had gekregen, heb ik op zijn sterfbed (na veel geestelijke strijd) tot Jezus mogen leiden.”

“Ik zie blessures genezen en mensen tot bekering komen wanneer ik voor ze bid.”

Kickboksschool Gideon’s Gym
Nu, 21 jaar later, heeft Gideon Gods leiding ervaren om een kickboksschool te beginnen waar hij veel wonderen van God ziet. “Ik ben in de afgelopen jaren erg gegroeid in mijn relatie met God en verlangde ernaar wonderen en tekenen te zien. Toen ben ik er maar gewoon in uitgestapt en mensen genazen, zowel gelovigen als ongelovigen. Op mijn school bid ik bijna dagelijks voor leden. Ik zie blessures genezen en mensen tot bekering komen wanneer ik voor ze bid.”

Toen de pandemie losbrak, merkte Gideon een toename in honger om samen te komen onder jongeren die hij tot bekering had gebracht. ‘Kerken waren dicht, er was veel eenzaamheid en depressie onder jongeren. Sommigen stonden op het punt de kerk te verlaten. Ik ervoer toen dat God zei: ‘Nodig ze uit’.”

Jesus People
Zo ontstaat uiteindelijk ‘Jesus People’, een groep jongeren die Gideon discipelt en leert om zelf uit te stappen in het bidden voor mensen. Ze zien veel wonderen gebeuren. “We zijn als crazy gaan groeien en houden nu diensten gericht op jongeren. We werken graag samen met verschillende kerken en ervaren zo’n aanwezigheid van Gods Geest. Er is veel honger. Opwekking is al begonnen onder jongeren.”

Kledinglijn
Om de diensten en outreaches te bekostigen, is Gideon de kledinglijn Jesus People Apparel begonnen. Via de website kunnen mensen kleding bestellen. De opbrengst gaat naar evenementen en acties om mensen te bereiken voor Jezus.

Bekijk hier drie korte filmpjes met getuigenissen over Gods kracht op de kickboksschool:

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen