Vanaf 1 juli geen maximum aan bezoekers meer bij kerkdiensten

Vanaf 1 juli gelden er geen beperkingen meer op het aantal aanwezigen bij kerkelijke bijeenkomsten, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden en er een gezondheidscheck wordt gedaan. Haagse bronnen melden dat het kabinet dat morgen bekend gaat maken.

Nu geldt vanwege de coronamaatregelen nog dat maximaal dertig mensen bij elkaar mogen komen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat dat aantal vanaf volgende week naar honderd zou gaan, maar volgens de bronnen wil het kabinet nu al verder gaan.

Goed nieuws
Voor bijeenkomsten binnen gaat gelden dat er een onbeperkt aantal mensen aanwezig mag zijn, zolang er van tevoren maar gevraagd wordt naar de gezondheid van de bezoekers, een zogeheten triage. Gebeurt dat niet, dan geldt een maximum van honderd.

Buiten geldt dat zonder de triage 250 mensen bijeen mogen komen.

Dat is goed nieuws voor de kerken. Daar mogen nu niet meer dan dertig mensen naar binnen, terwijl er wel vaak ruimte is voor meer, ook met de nodige afstand.

‘Het kabinet vindt dit verantwoord.’ Het aantal besmettingen is heel laag. En het kabinet ziet ook dat het draagvlak voor de beperkingen aan het afnemen is, omdat mensen de strengheid ervan niet meer begrijpen. Met deze versoepeling hopen ze te laten zien dat er weer veel kan in ons land, er is meer vrijheid, maar nog wel op 1,5 meter afstand.

Voor het bijwonen van kerkdiensten wordt reserveren verplicht. Dat is noodzakelijk om bij een eventuele uitbraak van het virus snel bron- en contactonderzoek te kunnen doen.

bron:  NOS

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen