Vele tientallen Nederlanders laten zich dit weekend dopen: ‘Families nemen samen Jezus aan’

Terwijl het weer ideaal was voor doopdiensten in de openlucht, waren er dit weekend ook vele Nederlanders die besloten om het oude achter te laten en voor een nieuw leven met Jezus te kiezen. Vele tientallen mensen werden door heel Nederland gedoopt, waaronder twaalf mensen bij House of Light Ministries in Dordrecht.

Voorganger Bert de Haan geeft tegenover revive.nl een toelichting. De gemeente bestaat nog maar iets meer dan een jaar en telt al zo’n 200 wekelijkse bezoekers. “Het is zo prachtig om de levens veranderd te zien worden. Een jongen leefde in weeshuizen en groeide nooit in een gezin op. Hij voelde zich ontheemd. Maar toen hij in de gemeente kwam, kreeg hij een diepe aanraking met God. Alles staat in de bloei.”

“Het bijzondere is dat hij weer contact heeft met zijn vader en zijn opa, en dat de hele familie deze week bij zijn doop om het doopbad stond. Het was een hereniging van een geknakt en gebroken gezin.

“Een andere man die gedoopt werd is een rauwe Feyenoord-supporter. Hij leefde in een eenzame cocon en werd meegenomen door een oude buurman van hem. Tijdens een van de diensten kreeg hij een raak woord van kennis en dat was een breekpunt voor hem. Hij heeft zich laten dopen. Je ziet een doffe, uitzichtloze uitstraling veranderen in een stralend gezicht!”

Bert vertelt dat er ook veel familiebanden herstellen vanwege levens die transformeren. Hele families nemen samen Jezus aan.

“We dopen bewust in de openlucht, in een publiek park. Daardoor is het zichtbaar voor iedereen. Er komen nieuwsgierige mensen kijken en die krijgen er wat van mee. Daarna is er een grote barbecue, zodat we een mooie tijd met de familie kunnen hebben na de doop.”

Drachten
In Drachten, in de gemeente van Jannie Kloosterman, zijn er ook zeer regelmatig doopdiensten. Mensen die vanuit de wereld een radicale keuze maken voor Jezus. Bekijk hier wat beelden:

In de Nijmeegse Hanzekerk werden er ook een aantal mensen gedoopt.

Doopdiensten
Deze beelden zijn slechts een greep uit de vele doopdiensten die er dit weekend en op andere weekenden gehouden worden. De kerk van Jezus blijft nieuwe discipelen maken en de oogst binnenhalen. Elke christen is geroepen om te arbeiden in deze oogst, om zoveel mogelijk verlorenen te redden voor de eeuwigheid.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen