Verontwaardiging om ‘selectieve empathie’ Sinterklaasjournaal na Jezus-bespotting

Terwijl het sinterklaasjournaal hard haar best doet om inclusief te zijn en niet mensen van kleur voor het hoofd te stoten, is er nu ophef ontstaan over een uitzending waarin volgens boze mensen gespot is met de kruisiging van Jezus. De Telegraaf rept over ‘selectieve empathie’.

In het programma trekken verslaggevers het land door om de voorbereidingen van het Sinterklaasfeest in beeld te brengen. Woensdag waren ze bij het fictieve Zuid-Limburgse ‘Kruisigem’, wat volgens verontwaardigde kijkers verwijst naar ‘Kruisig Hem.’ Het naambordje staat meteen naast een beeld van de gekruisigde Jezus. 

“Terwijl Zwarte Piet vanwege het kwetsend karakter vermeden moet worden, gaat de omroep NTR nota bene in een kinderprogramma christenen op het diepst kwetsen”

Ook De Telegraaf mengt zich met een prominent artikel in de kwestie. “Terwijl Zwarte Piet vanwege het kwetsend karakter vermeden moet worden, gaat de omroep NTR nota bene in een kinderprogramma christenen op het diepst kwetsen”, schrijft de christelijke ondernemer Cor Verkade op Twitter. “Terecht rekening houden met donkere mensen en een bord voor je kop als het om christenen gaat”, meent de Amersfoortse predikant Roel Kelder.

Schuren
Een woordvoerder van Het Sinterklaasjournaal reageert tegenover De Telegraaf. “Wie het programma kent, weet dat we al twintig jaar grappen maken over alles en iedereen. Inclusief onszelf.” Hij benadrukt dat het best mag schuren.

EO-presentatrice Rachel Rosier reageert ook op Instagram. “Grappen maken mag. Waarover dan ook. Betekent nog niet dat we dat altijd maar leuk hoeven te vinden maar laten we in elk geval dat recht dat we hebben applaudisseren. Ik vind het persoonlijk heel irritant dat we van alles niet meer mogen vinden tegenwoordig. Niet oké. Beter lijkt me om erover in gesprek te gaan.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen