Verschil in huidskleur en cultuur valt weg bij ‘onvergetelijke’ Dunamis-conferentie in Nijkerk

Honderden mensen uit meerdere delen van Europa kwamen zaterdag samen in de Medialoods van Nijkerk voor de ‘Dunamis Healing Crusade’. De dienst werd echter geen klassieke genezingsdienst, maar vooral een samenkomst waar mensen de kracht van God ontvingen, vertelt apostel Shamil Gesser, die de conferentie organiseerde.

Bij de conferentie waren mensen uit Italië, Engeland, Duitsland en België. Daarnaast waren er ook onder de Nederlanders veel ‘culturen’ bijeen, vertelt Gesser. “Het raakte me aan om te zien hoe er door de Heilige Geest een vereniging was van donkere en blanke mensen.”

“De culturele barrière die er soms kan zijn, bijvoorbeeld door een verschil in aanbiddingsstijl, was er niet. Iedereen was hevig in gebed. Donker en blank was er niet, we waren samen de cultuur van het koninkrijk!”

Vuur
Shamil vertelt dat het vuur van de Heilige Geest intens viel op mensen. Dat zorgde er ook voor dat mensen manifesteerden, zodat ze gingen gillen, huilen of rennen. “Als je dat voor het eerst ziet, kan ik me voorstellen dat je het niet begrijpt.

Maar vergelijk het met je vinger steken in een stopcontact. Dan krijg je ook een fysieke reactie. Datzelfde geldt wanneer je onder de kracht van de Heilige Geest bent. Uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om de manifestaties, maar wel dat mensen, net zoals in 1 Samuël 10 over Saul beschreven staat, veranderd weg gaan.”

Gesser vertelt dat er uiteindelijk niet veel voor genezing is gebeden, maar dat veel mensen gesterkt zijn. “Ik hoorde bijvoorbeeld van mensen die weer een hernieuwd verlangen hebben om verlorenen over Jezus te vertellen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen