VEZ bidt iedere ochtend met grote groep op straat tot aan Pinksteren, ‘staan op krachtige beloften’

In de periode van Hemelvaart tot Pinksteren organiseert de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ) elke ochtend vroeg een gebedssamenkomst op straat. Daar komen dagelijks zeker vijftig mensen op af en het levert prachtige beelden op van mensen die de naam van Jezus verhogen.

Olaf ten Napel is pastor van de VEZ en licht toe hoe dit initiatief tot stand is gekomen: “Geïsoleerd leven is niet normaal, toch raak je langzaam maar zeker gewend aan isolatie en anderhalve meter afstand. Het idee is dat Pinksteren ons opnieuw de ogen opent om de dingen te bekijken vanuit Gods perspectief, om niet normaal te gaan vinden wat niet normaal is.”

Hij vervolgt: “Een dichte kerk is niet normaal, een kerk zijn vanaf een livestream zonder community is ook niet normaal. Wij hebben een verlangen om de dingen te zien zoals God ze ziet.”

“Pinksteren is het feest waarin de kerk als het ware opstaat. Jezus ging weg en zijn discipelen bleven achter en dachten, hoe nu verder? Wellicht ervaren we dat nu ook in deze coronatijd. Maar Jezus zegt tegen zijn discipelen: ga maar bidden en ga maar wachten. Met de uitstorting van de Heilige Geest werd alles anders. Ik geloof ook dat er in Nederland een nieuw begin van de kerk zal zijn. In Mattheus 16:18 staat zo mooi: ‘En Ik zeg u ook dat u Petrus bent, en op deze petra zal Ik Mijn gemeente bouwen, en de poorten van de hel zullen haar niet overweldigen.’ Op deze krachtige belofte staan we en hebben geloof in de toekomst van de kerk.”

Bidden en wachten
Op weg naar Pinksteren gaat VEZ doen wat de discipelen deden, bidden en wachten. Dat doen ze 10 dagen achter elkaar, iedere ochtend van 7u tot 7.45. Iedereen die wil, mag aansluiten. Olaf: “We brengen onze zorgen bij de Hemel, ons verlangen bij de Hemel, maar we gaan ook Gods stem verstaan over de toekomst die Hij voor ons heeft. Dat is het verlangen achter dit project.”

Gisteren was de eerste bijeenkomst, waar ongeveer 40 man op af kwamen. Er wordt gezongen en gebeden en kort stukjes uit het woord gedeeld. Olaf: “We komen om te bidden, om Zijn aangezicht te zoeken. Verder laten we het maar gewoon gebeuren.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen