Video: Compassion Nederland viert 25-jarig bestaan met optreden van Eline Bakker

Compassion Nederland bestaat 25 jaar en dat moest uiteraard gevierd worden. Via een livestream op Facebook en Youtube kon iedereen gisteravond meekijken. In de viering werd stil gestaan bij wat 25 jaar Compassion heeft betekend.

“We houden van Jezus, we houden van de kerk en we houden van kinderen. Alles wat we doen vloeit daaruit”

Zo werd er een kijkje gegeven in een project van Compassion, waarin de nadruk werd gelegd op de samenwerking met lokale kerken. Zo openen ze met: “We houden van Jezus, we houden van de kerk en we houden van kinderen. Alles wat we doen vloeit daaruit.”

Er was aanbidding door Eline Bakker en Jafeth en Sifra Becx van Insalvation, alsmede een terugblik op de afgelopen 25 jaar waarin enkele mijlpalen werden uitgelicht. Relaties van Compassion gaven aan wat het werk voor hen betekend heeft. Wat ook indruk maakte was de getuigenis van Melanie, een kind uit de Filipijnen die in een arme wijk opgroeide en door de hulp van een sponsor haar leven zag veranderen.

“Dankzij Compassion heb ik mijn identiteit en eigenwaarde in God gevonden. Ik was een van de allerarmsten en volg nu een Bachelor in Informatietechnologie. Bedankt dat jullie kinderen sponsoren, bedankt dat jullie geven om die ene.”

Inspiratie

Tiemen Westerduin, die de avond leidde, bracht een mooie inspiratie over zijn tijd in Kampala. “De armoede is zo heftig dat er veel geweld is. Moeders moeten kiezen welke kinderen ze wel voeden en welke niet. Groepen jongeren snuiven de hele dag kerosine om de pijn en angst te ontvluchten.”

Toen hij echter incheckte in zijn hotel werkte er een dame achter de receptie die vroeg of hij voor Compassion werkte, waarop hij zei: ja. Toen begon ze te stralen en zei ze: “Dan heb je het goed gedaan, want ik ben uw product.” Dit voelde als een zegen, een knipoog van God door je niet uit het veld te laten slaan door alles wat er nodig is maar ook opgebeurd te zijn over wat er wel gebeurt.”

“God is een god van herstel en hij is bezig om levens uit armoede te bevrijden en gebruikt ons daarvoor”

“Onze God is een God van herstel en Hij is bezig om levens te bevrijden uit armoede en Hij gebruikt ons daarvoor. God heeft het verlangen om tegen ons te zeggen: je hebt het goed gedaan! Misschien gebruikt God onze broeders en zusters wereldwijd daarvoor om dat tegen ons te zeggen. We zijn onderdeel van Gods herstelplan.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen