Vier Bijbelverzen die helpen bij genezing van een gebroken hart

Als je een gebroken hart voelt, kan het moeilijk zijn om te weten waar je heen moet. Het is overweldigend om met de pijnlijke realiteit om te gaan die het liefdesverdriet heeft veroorzaakt, en het kan lijken alsof de dingen nooit beter zullen worden. In tijden als deze beseffen we dat alleen God ons echte hoop en genezing kan geven, en dat Zijn woord vol bemoedigende verzen staat om een ​​gebroken hart te genezen.

God weet dat je hart genezing nodig heeft. Het kan heel eenzaam voelen als je hart wordt gebroken door een pijnlijke ervaring, vooral omdat de meeste liefdesverdriet ontstaat door een plotseling en acuut verlies, zoals de dood van een geliefde of het einde van een hechte relatie.

De Schriften laten ons zien dat God om ons hart geeft en dicht bij ons is als we pijn hebben.

Vier verzen om je aan vast te klampen als je hart breekt:
De Heer is de gebrokenen van hart nabij en redt hen die verpletterd zijn van geest. -Psalm 34:18

Heb je het gevoel dat je recente liefdesverdriet je geest verplettert? God is dichter bij je dan je je realiseert, en Hij kan je redden van wanhoop als je je gebroken hart onder ogen ziet.

Hij geneest de gebrokenen van hart en verbindt hun wonden. -Psalm 147:3

God zorgt voor ieder van ons en kent de unieke manieren waarop onze harten gewond zijn geraakt door een pijnlijke ervaring. Net zoals een arts elke patiënt anders behandelt, zal God u helpen van uw liefdesverdriet te genezen op precies de manier die u nodig hebt.

De Geest van de Soevereine Heer is op Mij, omdat de Heer Mij heeft gezalfd om het goede nieuws aan de armen te verkondigen. Hij heeft Mij gezonden om de gebrokenen van hart te binden, om de gevangenen de vrijheid te verkondigen en de gevangenen uit de duisternis te bevrijden. -Jesaja 61:1

Deze profetie van Jesaja ging in Jezus in vervulling toen Hij hem tijdens zijn bediening in de tempel las. Hoewel Hij veel van hun fysieke wonden en ziekten genas om Zijn kracht te demonstreren, was Zijn voornaamste zorg geestelijke genezing voor heel Zijn geliefde schepping.

Mijn offer, o God, is een gebroken geest; een gebroken en verslagen hart zult u, God, niet verachten. -Psalm 51:17

Dit was een van Davids gebeden terwijl hij zich bekeerde van zware zonden van overspel en moord. Of je nu wel of niet enige verantwoordelijkheid deelt in de situatie die je hart brak, je kunt weten dat geen pijn te groot is voor God om te genezen, en geen situatie te verschrikkelijk voor Hem om te overwinnen.

Uitreiken naar God
Het belangrijkste om te onthouden is dat God dicht bij je is, zelfs als het niet zo voelt – en alles wat je hoeft te doen is zijn hulp in te roepen. Je kunt dat doen door te bidden, de Bijbel te lezen en tijd door te brengen in aanbidding.

Nodig de Heilige Geest uit en laat hem toe op de zere plekken. Onderdruk je emoties niet, maar geef ze over aan God. Laat Jezus vervolgens in je pijnlijke hart toe om het volledig te genezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen