Vierde kabinet Rutte bijna onmogelijk na boycot CU-leider Segers

VVD-leider Mark Rutte overleefde ternauwernood een motie van wantrouwen, waardoor hij toch weer een vierde kabinet leek te kunnen vormen. Tot afgelopen zaterdag, toen CU-leider Gert-Jan Segers besloot om niet meer met Rutte in een kabinet te gaan. “Er wordt op een manier met de waarheid omgegaan, die voor ons heel problematisch is. Het was de druppel die de emmer deed overlopen.”

D66 en CDA zijn nog in beraad, maar ook zij zullen niet klakkeloos in een kabinet stappen met Rutte. Hiermee wordt het erg lastig om nog een kabinet te vormen. Buiten de VVD om is het lastig om een meerderheid te vinden.

Eerder stemde de ChristenUnie nog tegen een motie van wantrouwen tegen Rutte, waarmee ze de doorslaggevende stem hadden om Rutte te laten zitten. PerspectieF, de jongerentak van de ChristenUnie, stuurde een brief naar Segers waarin onder meer stond: “U hebt ons diep teleurgesteld. U hebt gehandeld vanuit angst, en niet vanuit hoop”. PerspectieF-voorzitter Bina Chirino zei tegen Nederlands Dagblad: “We vinden dat de ChristenUnie een fout heeft gemaakt. Het vertrouwen in Mark Rutte is volgens ons weg.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen