”Vijf jaar geleden vertelden artsen mij dat ik nu dood zou zijn” Klaas van Denderen kerngezond zonder levertransplantatie

Afgelopen week markeerde de eindstreep die de artsen voorspelt hadden voor Klaas van Denderen. Vijf jaar geleden kreeg hij te horen dat hij zou sterven binnen vijf jaar, als hij geen levertransplantatie zou ondergaan. Nu, vijf jaar later, verklaart hij in een Facebookbericht: ”Gisteren vertelde de dokter mij, na een algehele bodycheck, hoe gezond ik ben! En dat zonder transplantatie.”


Foto: Facebook, Klaas (links) met gezin

”Alles komt goed.”
Klaas zijn dochter vertelt in een Youtubevideo dat toen ze het nieuws hoorden, vijf jaar geleden, dat haar vader zou overlijden, ze er over nadacht een stuk van haar lever aan haar vader te geven. Dochter: ”Maar diep vanbinnen wist ik dat het niet nodig zou zijn. God heeft het laatste woord. Alles komt goed.” Vrouw van Klaas, Izauara: ”Als God spreekt: het komt goed en ik heb alles overwonnen, dan gaat dat zo diep. Het gaat boven je emoties uit.” Klaas: ”Hoewel er wel emoties zijn, de feiten waren daar. Dit vind ik heel belangrijk: ookal staan we heel stevig in ons geloof, dat betekent niet dat je geen emoties hebt. David was ook doodsbang. Maar hij riep het uit naar God. Die dingen maken we mee, de emoties zijn echt. Maar Jesaja 53: uw striemen zijn mijn genezing geworden. Jezus heeft de macht over ziekte.”

”Het betekent niet dat we geen emoties hebben. Dat mag er zijn. maar de waarheid gaat boven die emoties uit.”

De duivel is niet welkom
Klaas: ”Het voelde alsof de dood, de duivel, op de deur klopte. Het was zo reeël. Zoals Mick Jagger zong: Please allow me to introduce myself. Hope you guess my name. En we wisten wie het was. En we hebben hem de deur gewezen!” Uiteindelijk zegt de arts dat een levertransplantatie niet nodig is.
Klaas eindigt zijn Facebookbericht, dat inmiddels meer dan 450 keer geliket is, met: Jehova Rophe: God is mijn geneesheer.

Bekijk zijn hele getuigenis en hoe de familie het beleeft heeft hieronder:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen