Vijf tips om elke dag dichter bij God te komen

Zodra we het over een dagelijkse routine hebben in het geloof lijkt het al snel alsof we meer aandacht geven aan de religie dan aan het onderhouden van een gezonde relatie met God. Toch is het niet verkeerd om een lijstje in je stille kamer op te hangen met vijf dingen die je dagelijks moet doen om dichter bij God te komen.

Dank elke dag
Of het nu voor iets heel kleins of iets heel groots is, danken voor de zegeningen van God zorgt ervoor dat onze ogen gefocust worden op God. Het helpt ons hart om tevreden te zijn en het zorgt er ook voor dat we God vertrouwen in alles wat Hij doet.

Jezus gaf dagelijks dank aan God, Hij dankte zelfs voor de twee vissen en vijf broden waarvan de discipelen dachten dat het te weinig zou zijn!

Danken voor de kleine dingen zorgt ervoor dat God juist die dingen groot maakt in ons leven.

Blijf nederig
Volgens de bijbel is het goed om nederig te blijven. Je eigen idealen en pad worden even omgebogen en in het licht van Gods grote werk met jou gezet. Als je nederig blijft, kun je je richten op wat God met jouw leven wil zonder dat je opgaat in wat jij met je leven wil doen.

Natuurlijk mag je dromen en idealen hebben! Maar maak die samen met God waar en bid of Hij je wilt helpen met het bereiken van je doelen.

Lees de Bijbel
Het lijkt zo’n natuurlijk punt, elke dag een stukje lezen en dat overdenken. Maar dit is vaak ook het punt wat er als eerste bij inschiet. Soms lezen we de Bijbel en geen van de stukken raakt ons. Ook ik geef dan soms heel snel op.

Ja maar gisteren had ik er ook niks aan en Zijn woorden doen nu juist zo’n pijn.

Sommige mensen noemen de Bijbel een zwaard. In een heel oud gezang, één van mijn favoriete nummers, staat een zin die ik supermooi vind en die ik me op moeilijke momenten altijd probeer voor te houden:

Maar als U in Uw liefde snijdt, Zoon van God
Snijdt dan maar tot op het bot.

Probeer je gedachten te zeven
Vaak denken we helemaal niet goed over onszelf. We vinden dat we een bepaalde situatie helemaal verkeerd hebben aangepakt of we schamen ons over ons gedrag in het bijzijn van andere mensen. Vaak zijn zulk soort gedachten helemaal niet reëel, maar nog vaker gaan deze gedachten over ons en niet over Christus. Probeer altijd Christus in gedachten te houden en leer in te zien dat Hij je in elke situatie wil helpen. Hij is gestorven voor jouw zonden.

Zou het niet ontzettend helpen als we onze gedachten daar op richten? In plaats van negatief over onszelf te denken?

Zorg voor de ander
Ik weet nog goed dat een kennis van mij eens belde om te vragen of ik die avond langskwam. Eigenlijk word ik nooit erg vrolijk van zulk soort telefoontjes. Alles in mij begint dan te protesteren, ik heb een lange dag gewerkt, had vanavond iets compleet anders op de planning staan en zie er verschrikkelijk tegenop om een afspraak aan te gaan die me energie gaat kosten in plaats van opleveren. Toen ik er eenmaal was, voelde het gesprek zo goed aan dat we aan het einde van de avond snel nog een afspraak hebben gemaakt. Het is goed om voor andere mensen te zorgen, net als Jezus, die Zijn hele leven op aarde aan andere mensen heeft gegeven.

Ondanks deze punten is het heel niet makkelijk om christen te zijn in het dagelijkse leven. Vaak heb ik andere dingen aan mijn hoofd.

Vaak heb ik er helemaal geen zin in. Vaak gaat het helemaal fout.

Maar ik denk dat dit de basis is van het groeien in het geloof en ook al gaat het dan heel vaak mis, kan ik alsnog heel veel blijdschap putten uit het feit dat Jezus mij helpt met alle dingen die ik doe.

Dit artikel is geschreven door PUUR! – klik hier om meer te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen