Vlak voor het nieuws over TVOH, kreeg voorganger Jonathan Kroeske een accuraat woord van God

Afgelopen weken is het in de media veel gegaan over de berichten rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag wat plaatsvond rond het tv-programma The Voice en wat nu naar buiten is gekomen. Dit is aan het licht gekomen door een onderzoek van Tim Hofman van het programma BOOS. De naam van het programma is treffend want veel mensen zijn ook boos over dit nieuws wat naar buiten is gekomen. 

Tekst: Jonathan Kroeske, voorganger GODcentre Utrecht

Persoonlijk was ik hier wel door geschrokken, maar niet door verrast. Ik had namelijk aan het begin van dit jaar de tijd genomen om de wil van God te zoeken voor het komende jaar, niet alleen voor ons persoonlijk en de gemeente die wij mogen leiden (GODcentre Utrecht), maar ook voor Nederland. 

God sprak tot mij met betrekking tot Nederland vanuit Jesaja 59 over onrecht waar Hij tegen op zou gaan treden en dan in het bijzonder over onreinheid die aan het licht zou gaan komen, wat tot verontwaardiging en boosheid zou leiden in de maatschappij. Ik heb dit woord gedeeld met onze gemeente op woensdag 5 januari tijdens onze bidden & vasten dagen als start van het nieuwe jaar. 

Accuraat
Ik had niet verwacht dat dit woord zo snel en zo accuraat in vervulling zou komen. Dit is voor mij een bevestiging dat dit een woord van God was. De rest van de boodschap ging over Gods hart achter deze ontwikkelingen, namelijk met het doel om recht en redding brengen in de duisternis waar mensen in leven. Ik geloof dat het zo belangrijk is dat wij als kerk niet mee oordelen en veroordelen met deze wereld, maar dat wij komen met de boodschap van redding. Mensen zitten vast in zonde en wij weten dat hier maar één oplossing voor is en dat is het verlossingswerk van Jezus Christus! 

Persoonlijk ervaar ik dat dit slechts het begin is en dat er nog meer onrecht en onreinheid aan het licht zal worden gebracht in het komende jaar. Laten we blijven bidden dat Gods licht zal schijnen in de duisternis en dat er bekering en redding zal plaatsvinden.

Link naar de korte clip met het woord voor 2022: 

Link naar de volledige boodschap: https://youtu.be/fXZvu9Bf-qA

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen