Voorganger in Caïro krijgt auto uit Nederland

Vorige week stond Loucas Miedallah weer met dozen vol spullen en tassen vol eten op de stoep te wachten in Caïro. Het duurde even voor zijn taxi uit de stoffige en lawaaiige straten van de stad opdook. Met moeite propte Loucas zijn lading in de kofferbak en wat niet paste nam hij op schoot. De islamitische taxichauffeur had al snel in de gaten dat Loucas christen was en zette luide Koran recitaties aan om hem te treiteren. Eenmaal aangekomen bij het kerkje van pastor Yusuf betaalde Loucas het veel te hoge tarief aan de taxichauffeur en haastte zich naar binnen. Even later stroomden zo’n dertig weduwen en een aantal kinderen het gebouw binnen om hun hulppakket in ontvangst te nemen en gebed te ontvangen.

Tekst: Willem Fiege

Een normale dag uit het leven van Loucas die helpt bij het project van de Nederlandse stichting World Outreach Network (WON) in Egypte. Regelmatig gaat hij er op uit om spullen te verzamelen en eten te kopen voor de hulppakketten voor de allerarmsten. Eens per maand ontmoet hij zo’n dertig weduwen in een kerkgebouw ergens in Caïro om de pakketten over te dragen. Hij doet het met liefde, maar regelmatig verzucht hij dat een busje wel heel erg handig zou zijn voor de bediening in deze miljoenenstad. Het zou veel tijd schelen. Het zou goedkoper zijn en hij zou meer pakketten mee kunnen nemen naar iedere outreach.

Tot nu toe kon er geen busje aangeschaft worden omdat het veel te duur was. Een auto kost al snel een heel jaarloon in Egypte. De familie Miedallah kan zelf echter maar net rondkomen en Stichting WON moet haar donaties uitsmeren over meerdere projecten in verschillende landen. Toch daagde Willem Fiege, oprichter van WON, Loucas vorige week uit om specifiek te gaan bidden voor een busje aan de hand van een wensenlijst. God hoort graag in detail wat Zijn kinderen nodig hebben. Diezelfde avond werd Willem benaderd om de volgende ochtend iets te delen over het zendingswerk van WON bij de christelijke ondernemersvereniging AndereZaken.

Willem voelde zich geleid door Gods Geest om de ondernemers te vertellen van Loucas en zijn werk onder de allerarmsten in Caïro. Na afloop van de presentatie werd er een crowdfundactie gestart voor de aanschaf van een busje voor Loucas. Binnen een week hadden de ondernemers van AndereZaken het hele bedrag bij elkaar! Wat fantastisch om elkaar zo te kunnen helpen als geestelijke broers en zussen. Inmiddels is het geld overgemaakt naar Egypte en zal Loucas spoedig beschikken over een busje om het werk van God in Caïro voort te zetten.

Dit artikel is geschreven door Willem Fiege van World Outreach Network.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen