Voorganger ontmoet uitgeprocedeerde asielzoeker in tranen; heeft hem nu gedoopt

Voorganger Ruben Peters van de Baptistengemeente in Harderberg ontmoette laatst een Nigeriaanse man langs een vijver. De man was in tranen omdat hij een afwijzing van het IND heeft gehad en nu terugmoet naar Nigeria. Een bijzonder gesprek volgde…

Peters vertelt: “Prince had een afwijzing van de IND en zou terug moeten naar Nigeria. Al snel bleek hij een kind van God en hij had een grote wens om gedoopt te worden! De eerste gedachte was om hem ook met Goede Vrijdag, wanneer we een doopdienst hebben, te dopen.”

Emotionele dienst
“Maar omdat we niet weten wanneer hij weg moet (dat kan heel snel zijn) is er zondag na een emotionele dienst waarin we samen gebeden hebben voor Prince besloten om hem deze zondag nog te dopen! Wat een bijzondere dag!”

De Baptistengemeente is een relatief kleine, maar passievolle gemeente. De honderd bezoekers bestaat voor een groot deel uit asielzoekers. Ze hebben ook veel bekeerde moslims in hun gemeente, die erg hongerig zijn naar Jezus. Met Pasen gaan ze ook een ex-moslim vrouw dopen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen