Delftse voorgangers van verschillende achtergronden organiseren openluchtmanifestatie: “Er gebeurt iets moois in Delft”

Kerken in Delft werken in toenemende mate samen, ziet voorganger Hyacinth Nwosu van RCCG Mount Zion in Delft. Voorgangers van een handvol kerken, met allerlei achtergronden, zijn begonnen om samen te bidden voor hun stad. Aanstaande zondag organiseren ze een openluchtmanifestatie. Daar zal een tijd zijn van gebed en aanbidding. “Je kunt voelen dat er iets gebeurt in Delft”, zegt voorganger Hyacinth Nwosu. 

De kerken wisten elkaar al wel te vinden, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse week van gebed. Daar kwamen ze samen om te bidden voor de stad. Maar sinds dit jaar besloot een groep kerken om voortaan maandelijks te blijven bidden voor elkaar en voor Delft. “We zijn begonnen met een groepje van vijf voorgangers en gaan nu andere voorgangers aan de groep toevoegen.”

“Het is belangrijk om voor zielen in Delft te bidden, en voor de stad in het algemeen.”

“Het is belangrijk om voor zielen in Delft te bidden, en voor de stad in het algemeen. Er zijn veel duistere krachten actief in de stad, die ervoor zorgen dat mensen zeggen dat God niet bestaat. Tegelijkertijd is de stad in nood, juist nu met de pandemie. Als volk van God moeten we ons vernederen en bidden, zoals staat in 2 Kronieken 7 vers 14. Dan kan God onze stad genezen.”

Dankbaar
“Het is heel bijzonder dat de eenheid groeit onder kerken in Delft. Daar ben ik zo dankbaar voor. Als de kerk verenigd is, dan kan God veel meer doen. Natuurlijk behouden we onze eigen kerken, maar we willen één zijn van geest, zoals ook over de eerste christenen staat beschreven in Handelingen 2.”

Pastor Hyacinth Nwosu

“Jezus vroeg ook in Johannes 17 aan Zijn Vader: ‘Maak hen één, zoals Wij één zijn.’ In Christus is er geen verdeeldheid. Daarnaast kunnen we verenigd veel meer bereiken voor de stad.”

In Delft zijn veel Engelssprekende kerken, vooral vanwege het karakter van de stad, zegt Nwosu. “Je hebt de Technische Universiteit en meerdere opleidingen, waardoor hier veel mensen wonen uit andere landen. Ze zoeken naar een plek om God te aanbidden en zoeken dus naar een internationale kerk. Veel kerken die voornamelijk Nederlandse bezoekers hebben, spreken ook Engels”. 

Divers
De groep waar Nwosu samen mee bidt, is zeer divers. Zo zijn er Nederlandse voorgangers, een Indonesische voorganger en ook een Surinamer en een Engelsman.

“Je kunt voelen dat er iets gebeurt in Delft.”

Samen gaan ze de gebeds- en aanbiddingsmanifestatie ‘Kom laten wij aanbidden’ hosten in Delft. Hyacinth is enthousiast. “Je kunt voelen dat er iets gebeurt in Delft. We kwamen in contact met initiatiefnemer Vincent Berhitu, die het event is begonnen. Ik dacht meteen: ‘Hier wil ik aan meewerken.’ Het is namelijk volledig gericht op Jezus.”

Aanstaande zondag gaat het dus plaatsvinden, net buiten de binnenstad, op het veld van DVV Delft. “We gaan samen aanbidden en God aanroepen. Het is de plek om als lichaam van Christus in eenheid samen te komen.”

Er is capaciteit voor maximaal 150 mensen. Wil je erbij zijn, klik dan hier! 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen