Voorgangers VS blijven strijden voor Trump, Kris Vallotton zegt sorry

Terwijl de Amerikaanse media Biden al hebben uitgeroepen tot de 46e president van Amerika en ook wereldleiders – waaronder Rutte – hem feliciteerden, zijn veel christenen er nog altijd van overtuigd dat Trump nog volop in de race is. De gang van zaken rondom het stemmen tellen roept vraagtekens op en veel Republikeinen denken dat de strijd beslist gaat worden in het Hooggerechtshof. “Ze gaan ontmaskerd worden”, zegt de Amerikaanse christelijke leider Lou Engle.

De Amerikaanse evangelische leider Max Lucado vertelt in een video op Facebook dat hij alle geloof heeft dat Trump alsnog gaat winnen. Hij zegt: “Misschien ben jij wel moe en hebben de verkiezingen je ontmoedigd en gefrustreerd. Dan wil ik je bemoedigen: ‘God heeft de zaak onder controle.’ Hij is de God van de plot-twist.”

“Zo vaak in de Bijbel leek het alsof de mannen van God verloren hadden, maar op het allerlaatste moment kwam er een verandering. Momenten dat mensen zeiden: ‘Dit zag ik niet aankomen.’ Kijk maar naar Abraham en Sara, of naar Jozef. Of naar de rode zee die openging. Je moet weten dat God de God is van wonderen. Geef niet op, God gaat iets bijzonders doen!”

Ontmaskeren
Lou Engle sluit hierbij aan. “Ontmaskeren, ontmaskeren … dat is wat er met Haman is gebeurd. Een driedaagse Esther-vasten en dan wordt er een scène voortgebracht waarin Esther letterlijk Haman ontmaskert en er een plotselinge omkering plaatsvindt.”

“Zo vaak in de Bijbel leek het alsof de mannen van God verloren hadden, maar op het allerlaatste moment kwam er een verandering.”

Auteur en profeet Kat Kerr vertelde Steve Schultz van de Elijah List dat de profeten het niet bij het verkeerde eind hadden rondom de verkiezingsuitslag. Ze zegt dat God zich klaarmaakt om corruptie en kwaad aan het licht te brengen en dat er een grote ontmaskering zal plaatsvinden. “De wereld staat op het punt van schudden en Trump zal weer president zijn, wat je ook hoort”, zei Kerr. “Ik kan je vertellen, je zult geschokt zijn om te zien hoeveel ontmaskering daaruit voortkomt, maar Trump zal winnen, hij wordt president van de Verenigde Staten, hij zal nog vier jaar in het Witte Huis zitten. In deze tijd zal God sterk bewegen in Amerika.”

Ook Franklin Graham zegt dat het nog zeker geen uitgemaakte zaak is. Hij roept op om te blijven bidden voor de president.

Excuses
Bethel-pastor Kris Vallotton bood afgelopen vrijdag zijn excuses aan vanwege het feit dat hij geprofeteerd had dat Trump zou winnen. In de video feliciteerde hij Joe Biden al. Hij vertelde over het belang van publieke verontschuldiging, als je publiek een profetie hebt uitgesproken die niet uitkomt. Desondanks zorgde het statement ook voor veel verontwaardigde reacties, omdat de verkiezingen nog niet definitief zijn. Bethel-pastor Beni Johnson reageerde op de video: “Het is nog niet voorbij, deze zaak gaat naar het Hooggerechtshof. Hier gaat een verrassende uitkomst op volgen.” Inmiddels heeft Vallotton de video offline gehaald.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen