Voormalig GroenLinks-Kamerlid: ‘Het christendom is de basis van onze identiteit’

Als Kamerlid van GroenLinks zag Zihni Özdil lange tijd hoe er met een dedain werd omgegaan met het christendom – tegenover een zeer zachte wijze waarop men de islamitisch radicalisme benaderde. Zelfs een stuk taart van de SGP, wilde een collega uit zijn fractie principieel niet eten. In een column roept hij om op dit te stoppen.

“Deze week genoot progressief Nederland weer van een ‘triomf’. Een verbod op de beginselverklaring die sommige christelijke scholen ouders vragen te ondertekenen om de identiteit van de school te onderschrijven.

Poeh. Moedig hoor.

Intussen subsidieert Nederland nog steeds de Grijze Wolven – letterlijk Turkse nazi’s – voor ‘de integratie’.”

Hij springt op de bres voor het christendom, juist omdat dit de basis vormt van de Nederlandse identiteit. “Van de Statenbijbel – waardoor we een eenheidstaal hebben – tot de boodschap van Jezus van ultieme vergeving en naastenliefde: de waarden waarvoor het christendom staat, dienen in Nederland juist te worden gekoesterd en beschermd.”

Protestant
Ozdil is zelf nog geen christen, maar wel zoekende en zeer gefascineerd door Jezus. Hij roept om het niet langer te pikken dat het christendom aangevallen wordt in ons land. “Alleen al dat ze de laffe vernederingen door zogenaamde progressievelingen vreedzaam ondergaan, getuigt van de verheven beschaving der Nederlandse christenen.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen