Vraag naar Bijbels groeit in Noord-Korea

Afgelopen jaar is de vraag naar Bijbels in Noord-Korea gestegen, zo meldt Christian Today. Volgens Voice of the Martyrs Korea zijn er afgelopen jaar rond de 23.000 Bijbels verstuurd naar Noord-Korea. Dit zijn er minder dan in voorgaande jaren, maar groeit ondanks dat toch de vraag naar Bijbels. Daarbij verdubbelde de overdacht van Bijbels van persoon tot persoon afgelopen jaar.

Ballonnen
Veel van de Bijbels die Noord-Korea binnenkomen worden verstuurd via ballonnen. De CEO van Voice of the Martyrs Korea, Eric Foley, houdt zich al 15 jaar bezig met deze vorm van distributie van Bijbels in Noord-Korea en houdt alle ontwikkelingen nauw in de gaten. Hij vertelt dat de Noord-Koreaanse overheid afgelopen jaar een hoop van deze ballonnen neergehaald, voordat ze hun bestemming vonden in Noord-Korea.

Dit, samen met de gevolgen van de pandemie, verklaart een lichte afname in het aantal Bijbels dat in Noord-Korea is terecht gekomen. Foley stelt echter dat er veel meer Bijbels zijn aangekomen dan gedacht. De pandemie leek de grootste kink in de kabel te worden in de verspreiding van Bijbels, maar dit viel uiteindelijk mee. Foley zegt zelfs dat hij dit jaar een toename van 30% verwacht als het gaat om massa-verspreiding van Bijbels.

Hoop
Ondanks dat de Noord-Koreaanse autoriteiten er alles aan doen om de distributie via de ballonnen, gaat de verspreiding van Bijbels gewoon door. Vooral de verspreiding van Bijbels van persoon tot persoon is flink toegenomen. De vraag naar Bijbels is dan ook nog nooit zo hoog geweest als afgelopen jaar. Foley stelt dat dit mede komt door de pandemie, mensen keren zich naar de Bijbel toe voor hoop en vinden die daar ook.

Foley staat terecht voor de rol die hij speelt in het verspreiden van Bijbels door middel van de ballonnen, maar dit houdt hem niet tegen om zijn missie zoveel mogelijk door te zetten. Hij is niet bang voor de dreiging van vervolging. Als hij zich zorg zou maken, dan zou hij nooit zijn begonnen aan zijn werk in Noord-Korea, zo zegt hij.

Focus
Voor de verspreiding van de Bijbels wordt al jaren van te voren plannen gemaakt, vertelt Foley. Ze anticiperen daarbij op zoveel mogelijk uitdagingen en obstakels die er zouden kunnen komen. Daarbij werken ze niet alleen samen met christenen uit Noord-Korea en Zuid-Korea, maar ook daarbuiten.

”God geeft ons vandaag. Mijn focus ligt er volledig op om vandaag de bevoorradingsketen van Noord-Koreaanse Bijbels operationeel te houden. Als morgen beslist wordt dat dat een criminele activiteit is, dan zal ik gewillig en vreugdevol de consequenties onder ogen zien.” Foley is echter helder over waar de focus ligt. Hij geeft aan dat tegenslag zorgt voor meer creativiteit en hen uiteindelijk effectiever maakt. God vindt altijd een weg, zelfs in een pandemie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen