Vrouw die haar baan verloor tijdens de pandemie voedt nu de hongerigen

Een in New York gevestigde vrouw verloor haar baan tijdens de pandemie. Niettemin bracht ze het grootste deel van haar dagen door met het dienen van mensen in nood en leidde ze het initiatief om hongerigen te voeden. Haar geloof en medeleven waren haar drijvende kracht om te helpen bij het voeden van daklozen, zo meldt GODTV.

Sofia Moncayo is één van de mensen die de negatieve impact van COVID-19 persoonlijk heeft ondervonden. Voordat de pandemie plaatsvond, werkte Sofia in een bouwbedrijf. Na het verliezen van haar baan heeft ze moeite om de rekeningen van haar en haar man te betalen en zijn ze zelfs vijf maanden huur verschuldigd aan hun vechtsportstudio.

Persoonlijke problemen weerhielden Sofia er echter niet van anderen te helpen. Haar geloof en medeleven waren haar drijvende kracht om te helpen bij het voeden van daklozen.

De hongerigen voeden

Voor het eten wordt uitgedeeld leidt Sophia het team in gebed. “We zijn deze mensen hier super dankbaar. In Jezus’ Naam bidden we, Amen.” Het inspannende werk is onbetaald, maar dat kan ze niet schelen. De blije gezichten van honderden die ze hebben gediend, zijn het allemaal waard.

“Ik denk dat het helpen van anderen iets chemisch met je hersenen doet. Als we dit niet hadden gedaan, denk ik dat dit een veel engere tijd zou zijn geweest”

Sofia vertelde aan de Associated Press: “Ik denk dat het helpen van anderen iets chemisch met je hersenen doet. Als we dit niet hadden gedaan, denk ik dat dit een veel engere tijd zou zijn geweest. In staat zijn om anderen te helpen geeft je echt perspectief en helpt je te geloven dat het goed met je gaat.”

Sindsdien heeft Sofia het beheer over fondsenwervers en leidt ze tientallen vrijwilligers op voor het initiatief dat afgelopen maart van start ging. “Eén van de dingen die we belangrijk vonden, is dat we mensen aan de voorraadkast niet beschouwen als mensen die voedsel nodig hebben, maar ons echt concentreren op hen: hé, dit zijn onze buren.” Per week delen Sophia en haar team duizenden dozen voedsel uit aan gezinnen.

Lees het inspirerende artikel hier: https://godtv.com/woman-feeding-the-hungry-in-new-york/

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen