‘Vrouw met ontzag voor God’, Sydney McLaughlin vestigt nieuw wereldrecord

Ondanks recordtemperaturen die vertragingen veroorzaakten, vestigde de Amerikaanse atleet Sydney McLaughlin een nieuw wereldrecord voor de 400 meter horden voor vrouwen tijdens de Amerikaanse Olympische Spelen.

McLaughlin (21) werd de eerste vrouw die de 52 seconden brak met een record van 51,90 seconden.

De prestaties van McLaughlin overtroffen de vorige recordhouder Dalilah Muhammad, en McLaughlin is nu de favoriet om het evenement te winnen tijdens de Olympische Spelen van dit jaar in Tokio.

God
McLaughlin reageerde op haar recordtijd door God te danken. “Het gezicht van een vrouw die ontzag heeft voor God 🙏🏽 51,90”, schreef McLaughlin op haar Instagram onder een foto waarop ze reageert op haar tijd.

“Ik voelde dat deze ontmoeting iets speciaals zou worden… maar MAN. Weken als deze zijn enkele van de moeilijkste in het leven van een atleet. De mentale inspanning om je voor te bereiden op de rondes om je plek te verstevigen, is zwaar genoeg. Maar de hoeveelheid gewicht die de Heer van mijn schouders nam, is de reden dat ik gisteren zo vrij kon rennen,’ zei McLaughlin.

“Mijn geloof werd de hele week op de proef gesteld. Van slechte praktijken, tot drie valse startvertragingen. Ik bleef God maar horen zeggen: ‘Concentreer je gewoon op Mij’, voegde ze eraan toe. “Het was het beste raceplan dat ik ooit had kunnen samenstellen.

Zelfherkenning
Ik ren niet langer voor zelfherkenning, maar om Zijn volmaakte wil te weerspiegelen die al in steen gebeiteld is. Ik verdien niets. Maar door genade, door geloof, heeft Jezus mij alles gegeven. Records komen en gaan. De heerlijkheid van God is eeuwig. Dank U Vader.”

McLaughlin moedigde ook haar medeconcurrenten en teamgenoten in de VS aan voor de Spelen in Tokio. “Gefeliciteerd aan iedereen die het team heeft gemaakt, evenals mijn geweldige concurrenten !! Laten we de VS gaan vertegenwoordigen – op de beste manier die we weten!” zei ze.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen