Waarom Albert van der Heide niet te spreken is over de coronamaatregelen

Mensen vragen zich af, waarom ik me zo druk maak over de coronamaatregelen? En dat is een hele goede vraag! Want heel eerlijk gezegd raken de maatregelen mij persoonlijk nauwelijks. Voor mij zijn ze eerder een zegen want: ik hou van binnen zitten, ben dolgraag alleen en kan meer werk krijgen dan ik nodig heb. Waarom ik me er dan toch druk over maak in willekeurige volgorde:

1. Maakbaarheid
Ik neem achter al deze zaken een geestelijke macht waar die volgens mij niet vanuit God komt. Het is de geest van ik zal het maar “het maakbare” noemen. We willen onze schijnzekerheid en schijnveiligheid hoog houden, zodat we vooral God niet nodig hebben.

“We willen onze schijnzekerheid en schijnveiligheid hoog houden, zodat we vooral God niet nodig hebben.”

2. Angst
Ik ervaar een innerlijke verbolgenheid over buitenproportionele angst bij mensen. Ik ervaar een verbolgenheid over de manier waarop angst en controle de maatschappij proberen en kunnen beheersen. Buitenproportioneel.

3. Tunnelvisie
Ik zie een duidelijke tunnelvisie. Iets wat je vaak ziet in religieuze, politieke, media en helemaal in wetenschappelijke kringen. Er zijn bubbels. Iedereen is het met elkaar eens en bevestigt elkaar. De consequenties van een afwijkende mening zijn groot, die wordt dus niet gehoord. Een vicieuze-informatie-cirkel.

“Iedereen is het met elkaar eens en bevestigt elkaar.”

4. Schuld
Ik maak me zorgen over de negatieve erfenis voor mijn kinderen op financieel en maatschappelijk gebied. Door extreme maatregelen en bizarre bedragen wordt er een enorme schuld opgebouwd. Dat in het moderne Europa wat hoofzakelijk geleid wordt door kinderloze leiders zoals Juncker, Merkel, Rutte en Macron. Hoe is hun echte belang dan eigenlijk bij de verre toekomst?

5. Controle
Een crisis met angst en controle is altijd aantrekkelijk voor de macht. Zoals religie dood en hel gebruikt om mensen aan zichzelf te binden (ipv ze in relatie te leiden), zo zal politiek angst en controle gebruiken om hun machtspositie uit te breiden. Zo werkt de politieke geest. En macht is een verleidelijk ding.

NB: ik heb nog veel meer redenen, maar deze even kort en snel als eerste antwoord op de bovengestelde vraag. Meer volgt.

Dit artikel is geschreven door Albert van der Heide.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen