Waarom de grondwet niet bedoeld is als speelbal voor een homolobby

De Grondwet is er niet voor ‘speciale belangen’. Zij is zeker geen speelbal voor minderheden. De grondwet is per definitie sober, en somt klassieke grondrechten op die alle burgers bescherming bieden, met name tegen de overheid. Maar vooral dient de grondwet de natuurwet te weerspiegelen, samen met de morele orde die daarin ligt vervat en die in de goddelijke wet expliciet wordt.

Voorkeursbehandeling
Waarom zwicht de Tweede Kamer nu dan voor het homo-activisme, dat naar eigen zeggen al jarenlang een project ter ‘verankering van LHBTI-rechten’ in artikel 1 Grondwet nastreeft en binnenkort met succes dreigt af te sluiten? Met andere woorden: een voorkeursbehandeling krijgt, notabene in de grondwet? Waarom deze bijzondere behandeling in de grondwet voor een minieme, per definitie niet-representatieve minderheid?

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de LHBTI-sering van artikel 1 grondwet gebeuren in de vorm van een algemeen discriminatieverbod in artikel 1 op “seksuele gerichtheid”. Dit roept al meteen vragen op van juridisch-technische aard. Ongeordende seksuele gerichtheden komen in de wildste vormen voor: niet alleen op personen van hetzelfde geslacht, maar ook op dieren, op objecten en niet te vergeten: op kinderen. Met artikel 1 krijgen deze ‘seksuele gerichtheden’ in beginsel allemaal grondwettelijke bescherming.

Deze blog is geschreven door Hugo Bos van Gezin in Gevaar. Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen