Waarom een ​​relatie met God door niets te vervangen is

Mensen hechten veel waarde aan relaties, of het nu een geliefde, vrienden of familie is. Maar niets kan je relatie met God vervangen. Het is de relatie die door sommigen vaak wordt verwaarloosd, maar iedereen moet het cultiveren.

In de New Believers-serie van GOD TV delen Ben en Jodie Hughes van Pour it Out Ministries de krachtige waarheid over het belang van een relatie met God. Ze delen praktische sleutels die nuttig zijn voor mensen die God zoeken.

Een relatie hebben met God

De eerste is: “We zijn geschapen om een ​​relatie met God te hebben.” Ben benadrukt het boek Genesis, waar God met Adam en Eva wandelden en een relatie had met hen. “We zijn gemaakt om ook die relatie te hebben”, aldus Ben.

Hij wijst erop dat het lezen van de Bijbel een van de zeer belangrijke sleutels is om een ​​relatie met God op te bouwen.

“De Bijbel is het woord van god, het is door god tot leven gekomen. Als we het lezen, zal god tot ons spreken.”

“De Bijbel is niet zoals elk ander boek. Het is het Woord van God. Het is door God tot leven gekomen. En als we het lezen, zal God tot ons spreken, niet alleen van wat er op de pagina staat’, benadrukte hij. 

Gebed en aanbidding

Jodie: “Laten we gebed niet te ingewikkeld maken. Bidden is een gesprek met de echte God”, zei ze. “God is een persoonlijke God. Hij praat, Hij houdt van je. Hij kent je. En als je tijd voor Hem maakt en met Hem praat, zul je steeds meer over Hem te weten komen.”

“Laten we bidden niet te ingewikkeld maken. Bidden is een gesprek met de echte god, hij praat, hij houdt van je, hij kent je.”

Een andere manier om een ​​relatie met Hem op te bouwen is door middel van aanbidding, het zingen van lofprijzingen voor Hem. “Als we Hem beginnen te aanbidden, verschijnt Hij. Zijn tastbare Aanwezigheid duikt op”, aldus Ben.

Het oorspronkelijke artikel lees je op God TV.
Bekijk de hele boodschap en verdiep je in je relatie met onze Vader:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen