Waarom het wachten op ‘de ware’ vaak niet gezond is

Ik kreeg een e-mail van een jongeman die gefrustreerd was over relaties. Hij had onlangs een meisje op een date gevraagd en was afgewezen. Ze legde hem uit dat ze wachtte op haar “soulmate”.

Blijkbaar dacht ze niet dat hij het was.

Mijn hart gaat uit naar deze jongeman, omdat het altijd steekt om afgewezen te worden – hoe geestelijk of heilig de afwijzing ook mag klinken. Ik heb meer dan genoeg jonge mannen en vrouwen ontmoet die rondhangen, wachtend op hun soulmate. Alsof er op een dag magisch op de deur zal worden geklopt en “poef”, hun soulmate staat op hen te wachten.

Mysterieuze ervaring
De oude mythologie verklaart dat er een soort mysterieuze ervaring plaatsvindt – een soort gevoel dat iemand ervaart – wanneer je oog in oog komt te staan ​​met je soulmate. Dat klinkt niet erg gezond in de oren.

Afgezien van het feit dat de term binnen de context van een sprookje is ontstaan, is hij ook volkomen onbijbels.

“Het is een gevaarlijk concept, omdat het je laat geloven dat liefde en het huwelijk afhangen van emotionele extase.”

Dit concept hangt alles op aan “gevoel” en “energie”, en dat zou de aantrekkingskracht tot je partner moeten bepalen. Het is een gevaarlijk concept, omdat het je laat geloven dat liefde en het huwelijk afhangen van emotionele extase. En nog schadelijker is dat het je doet geloven dat je onvolledig bent, totdat je oog in oog komt te staan ​​met de liefde van je leven.

Niet te vertrouwen
Hoe lang duurt het voordat we erachter komen dat gevoelens niet te vertrouwen zijn? Ze kunnen ons helpen in de goede richting te wijzen, maar ze mogen NOOIT het enige fundament zijn waarop een hele relatie is gebaseerd. Omdat aan het eind van de dag gevoelens komen en gaan. Degenen die hun relaties opbouwen op basis van ‘gevoel’, zullen merken dat wanneer de regen komt, hun liefde snel afbrokkelt.

Over de hele wereld wachten christelijke jonge mannen en vrouwen op dat magische moment waarop ze oog in oog en oog zullen komen te staan ​​met de persoon die hun hart zal beroeren en diep met hun ziel zal verbinden. Ze wachten op degene die hen heel zal maken.

Er bestaat niet zoiets als een persoon die onze ziel compleet maakt, omdat we volgens Gods Woord alleen in Hem compleet gemaakt worden.”

Er bestaat niet zoiets als een persoon die onze ziel compleet maakt, omdat we volgens Gods Woord alleen in Hem compleet gemaakt worden.

Begrijpen van volledigheid
Gezonde relaties beginnen met het begrijpen van deze volledigheid. Ze zijn gebaseerd op positieve interactie, effectieve communicatie en een emotioneel geven en nemen in relatie tot een ander mens die gezondheid en heelheid weerspiegelen. Ze zijn gegrondvest in geloof, geworteld in goede keuzes en geworteld in hard werken en heel veel genade. Begrijp me niet verkeerd – gezonde relaties zullen altijd gepaard gaan met een overvloed aan gezonde gevoelens, passie en romantiek – maar ze beginnen misschien niet altijd met die emoties.

Als je wacht om die persoon te ontmoeten die een soort magisch moment in je zal triggeren, dat hem of haar tot ‘de ware’ zal bestempelen, is de kans groot dat je heel, heel lang zult wachten. Doe jezelf in plaats daarvan een plezier en begin relaties te leggen met de mensen die God in je leven heeft geplaatst. Leer jezelf kennen en leer vervolgens mensen van het andere geslacht kennen die de kwaliteiten hebben waarnaar je op zoek bent in een toekomstige partner.

“Leer jezelf kennen en leer vervolgens mensen van het andere geslacht kennen”

Raak niet in paniek als de gevoelens niet magisch of mystiek zijn, want eerlijk gezegd waren ze zo nooit bedoeld. Zoek naar kwaliteiten, eigenschappen en kenmerken die aantrekkelijk zijn op basis van de dingen waarvan je weet dat je ze nodig hebt en wilt in een relatie. Zoek een relatie die gezondheid, heelheid en respect uitstraalt. Doe het stap voor stap en wees er zeker van dat in een juiste relatie gevoelens altijd aanwezig zullen zijn, maar ze kunnen nooit de basis zijn van een gezonde relatie.

Ware liefde is gebaseerd op een gezonde combinatie van feiten en gevoelens, en heel veel goede keuzes. Moge God je de wijsheid geven om goed te kiezen.

Dit artikel is geschreven door Debra Fileta en verschenen op Moral Revolution.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen