Waarom ik met een collectebus van KWF loop deze week…

Je verwacht nu misschien een pleidooi waarom je deze week geld moeten geven aan het KWF, maar dat ga ik niet doen. Ik ga het hebben over de bijvangst!

Wat suf, een collectebus!

Ja, dat vind ik ook. Ik vind het echt niet meer van deze tijd. Zelf heb ik ook geen contant geld meer in huis voor de collectant. Ik maak geld over aan goede doelen die ik belangrijk vind. Dus heel eerlijk, ik heb er niks mee en heb er ook nooit iets mee gehad.

Collectant worden als “erfenis”.

De vorige bewoonster van ons huis liep altijd al met de collectebus en zo kwam de vraag bij mij terecht of ik dat ook wilde doen. Mijn eerste gedachte was een grote ‘NEE’. Maar omdat ik aan het oefenen ben in gastvrijheid nodigde ik de vraagster toch even binnen uit en zo leerden we elkaar wat beter kennen. Ze vertelde van alles over zichzelf, de kerk en over de mensen in het dorp.

Collectebus geeft ook kansen!

Om de mensen bij mij in de straat beter te leren kennen, heb ik daarom toch ‘JA’ gezegd. Op deze manier leer ik het halve dorp kennen. En wie weet wat dat gaat brengen. Ik ga in ieder geval proberen iedereen te bemoedigen en wie weet wat daar uit voortkomt!

Ik vind het belangrijk als christen mijn naasten, mijn buren, mensen in de straat te leren kennen. In een dorp zonder voorzieningen en een dorpsfeest (dat vanwege corona niet doorging) is het best lastig anderen te leren kennen. Dus ik zie dit als een kans die voorbij komt. Ik ben benieuwd wat het mij gaat brengen. Of ik een glimp van God of Zijn Koninkrijk mag laten zien.

En jij?

Hoe kijk jij aan tegen collecteren, vind je het nog van deze tijd? Zou je het zelf doen? En hoe kijk jij aan tegen de collectant? Is dat ook een “kans” moment?

Deze blog is geschreven door Janneke Plantinga en verschenen op mijnkerk.nl

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen