Waarom we ons vertrouwen niet moeten stellen op het politieke systeem

Stel je vertrouwen niet in de regering of in een politieke beweging. Het gebroken anti-Eden wereldsysteem – het systeem dat tegenovergesteld is aan hoe God het bedoelde in de hof van Eden – om ons heen, met systemisch racisme en ander onrecht, is er met opzet.

Het is ontworpen zoals het is. Het is er niet om ons te beschermen en ook niet om ons te helpen. ⁣Het is er voor degenen die achter de schermen aan de touwtjes trekken en de geestelijke krachten die door hen heen werken.

“Deze Koning vereist niet dat we zijn koninkrijksprincipes opleggen aan een wereld die hem afwijst.”

Ja, van tijd tot tijd hebben we baat hebben bij het systeem, maar dat is alleen het geval zodat de machten in het zadel kunnen blijven.

Ander Koninkrijk
Ik ben zo dankbaar dat ik deel mag uitmaken van een ander Koninkrijk, een Koninkrijk dat niet van deze wereld is, een Koninkrijk dat onwankelbaar is, waar er gelijkheid, waardigheid en heelheid is en ieder mens zich onderwerpt aan het gezag van zijn rechtvaardige Koning, Jezus.

Deze Koning vereist niet dat we zijn koninkrijksprincipes opleggen aan een wereld die hem afwijst. Hij nodigt ons wél uit op zijn missie om uit te beelden, hem goed te vertegenwoordigen, zodat mensen jaloers worden op de sjaloom die wij hebben, en deel willen gaan uitmaken van de buitenposten van dat Koninkrijk, de ekklesia (de kerk).

“Wij, de ekklesia, zijn de nieuwe wereld temidden van de oude wereld die vergaat.”

Wij, de ekklesia, zijn de nieuwe wereld temidden van de oude wereld die vergaat. Stel je hoop niet op het systeem van die oude wereld, want het zal je altijd teleurstellen. Maar Jezus, onze Koning, zal je nooit teleurstellen!

Deze column is geschreven door voorganger Sebastiaan van Wessem van Celebration Church in Hilversum.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen