Walter Baars ziet dat God sinds oktober 2020 op grote schaal huiskerken opent in Nederland, ‘de grote explosie gaat nog komen’

Het gaat razendsnel, zegt Walter Baars met verbazing in zijn stem. Hij ziet in de meest uiteenlopende regio’s in Nederland huiskerken tot leven komen. Zijn beweging, BROTHERS IN ARMS | BIA NL, wordt daarbij veelvuldig gevraagd om te helpen. “Dit is een werk door de Heilige Geest in beweging gezet in Nederland. En het is pas sinds medio oktober 2020 op deze schaal aan de gang.” In dit artikel vertelt Walter over wat hij ziet gebeuren in Nederland.

Walter Baars heeft in de afgelopen zeventien jaar veel mannengroepen opgezet waarbij hij in de luwte veel mannen heeft mogen helpen en discipelen. Daarbij zaten ook vaak voormalig detineerden en ex-drugsverslaafden. “We zagen geweldige dingen gebeuren aan de keukentafel. Vaak met een handvol mensen.”

Toch ontdekte hij juist daar de kracht van kleine groepen, waarbij hij door de jaren veel genezing, bevrijding en doopdiensten zag plaatsvinden. Vorig jaar kreeg Walter de opdracht om voor het eerst ook vrouwen toe te laten. “Dat was even buiten mijn comfortzone, omdat ik me prettig voelde met mannengroepen.”

“In oktober 2020 sprak God heel duidelijk. Hij zei: ‘Ik wil dat je huizen in Nederland gaat openen voor Mij.’”

“In oktober 2020 sprak God heel duidelijk. Hij zei: ‘Ik wil dat je huizen in Nederland gaat openen voor Mij.’ Ik zag in die tijd al een opkomst van huiskerken, maar ik vond het wel een grote stap om dit op te zetten. Toch trok ik de stoute schoenen aan en ben op Facebook en LinkedIn aan de slag gegaan. Vanuit daar is het allemaal begonnen.”

Verzoeken
Binnen no time kwamen er verzoeken binnen. “We kregen vragen van mensen of we hen konden helpen om hun huiskerk op te zetten. Daarbij voegde God ook mensen toe om ons te helpen. Bijvoorbeeld Bijbelleraren, mensen met profetische gaven, aanbidders. Zo werden mij puzzelstukjes aangereikt die ik alleen maar op de juiste plek hoefde te leggen.”

Ook in zijn eigen dorp De Wijk in Drenthe startte Walter een huiskerk. “We begonnen en het liep zo snel vol, dat mensen die bij ons kwamen ook al snel zelf een eigen huiskerk startten. Dat is vanuit Zuidwolde, naar Steenwijk en Kampen als een olievlek gaan uitbreiden. Daarbij zien we hetzelfde patroon plaatsvinden in andere regio’s, bijvoorbeeld in de regio Boskoop, waar God eveneens een krachtig werk doet. Ook binnen traditionele kerken ontstaan huiskerken snel.”

“Wij helpen kerken om het te formaliseren, of met een profetisch team langs te komen om mensen te laten starten.” Elke huiskerk heeft weer z’n eigen DNA, merkt Walter.

“Als mensen van de huiskerk volgen we de Heilige Geest, en is er ruimte voor profetische indrukken, of het genezen van zieken.”

Volgens hem zijn er enkele kenmerken die hij overal ziet plaatsvinden. “In de eerste plaats heeft de Heilige Geest de leiding. Als mensen van de huiskerk volgen we de Heilige Geest, en is er ruimte voor profetische indrukken, of het genezen van zieken. Dat gaat regelmatig kriskras door elkaar. Ik noem mezelf gastheer als ik een bijeenkomst bezoek; ik hoef alleen in de gaten te houden wat er gebeurt. Dan zie ik iets bij iemand gebeuren en zeg ik: ‘Die moet even het woord hebben.’ Zo simpel is het eigenlijk.”

Beweging
In de afgelopen jaren zag Walter nooit zoveel huiskerken, maar sinds oktober vorig jaar is het razendsnel ontstaan. BROTHERS IN ARMS heeft ook een lijst met huiskerken, waar nu zo’n 45 huiskerken op staan. “Sommigen willen nog even wachten om op de lijst te komen.”

Juist door op de lijst te komen, groeit het aantal leden vaak snel. “Ik kreeg laatst het verzoek om even rustig aan te doen met publiciteit van een huiskerk, omdat ze vanuit alle kanten mensen zagen komen. Ze konden het even niet goed aan.”

“Dat zijn de mensen van vrede in de wereld die toegevoegd gaan worden. Ik noem hen ‘de wakkere kinderen van de wereld’.”

Explosie
Walter kreeg de opdracht van God om voorlopig nog even onder de radar te blijven, want, zo hoorde hij: de echte explosie moet nog komen. “Dat zijn de mensen van vrede in de wereld die toegevoegd gaan worden. Ik noem hen ‘de wakkere kinderen van de wereld’. Er is een grote groep ongelovige mensen in Nederland die zien wat er in de wereld gebeurt, en daar niet blij mee zijn. Ook als het gaat om het coronabeleid.”

“Deze mensen zijn echt een oogstveld, en hun harten staan enorm open. Ze zijn zoekende en willen meer weten. Het zijn mensen van vrede. Het is aan ons om onze oren en ogen open te houden en deze mensen met Jezus in contact te brengen.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen