Wandelen in zoonschap: “God is je Vader, je bent geadopteerd door Hem”

“Soms lijkt het alsof we meer honger hebben naar het ontvangen van iemand door handoplegging dan dat we honger hebben naar intimiteit met God. We willen dan graag dat diegene ons geeft wat hij/zij heeft, maar laten het na om zelf onze gebedskamer in te gaan en zelf van onze Vader te horen”, zegt evangelist Todd White in een van zijn preken.

“Ik wil niet met de vinger wijzen, maar ik zeg je, de enige weg naar christelijke volwassenheid is door vuur. Natuurlijk bestaan de principes van het handen opleggen en het ontvangen van gaven e.d., maar je moet begrijpen dat alle goede gaven van boven komen, van de Vader der lichten. Lichten duidt hier niet op sterren. Jij bent een licht in de wereld. God is de Vader der lichten.

Ik zei eens tegen mijn mentor Dan: ‘Jij bent mijn geestelijke vader’. Hij zei: ‘Todd, ik begrijp wat je wilt zeggen. Ik kan je helpen, je mag dingen van mij afkijken en van mij leren, dat klopt. Maar als je je niet realiseert dat God je Vader is, zul je mij opbellen en als ik niet opneem, zul jij als een soort weeskind aan de andere kant van de lijn zitten.

Al die tijd was je al wel een zoon, maar zonder dat je ooit te realiseren. Je moet je afhankelijk weten van God de Vader, want je bent geadopteerd door Hem. De geest van zoonschap rust op je en Hij is Degene Die in jou is.’ ”

Investeren
“Zoveel mensen zijn op zoek naar een mentor. Iemand die bij hen kan zijn. Jezus is echter zo dichtbij, je hoeft alleen maar Zijn Naam aan te roepen. Hij is altijd bij jou. Hij zal je nooit verlaten. Maar je moet in die relatie investeren, zodat je in staat zult zijn van Hem te horen.

Het is een ding om te weten dat God blij met je is. Het is iets heel anders om rechtstreeks van je hemelse Vader te horen: ‘Ik ben zo blij met jou!’ Dat is een geweldig iets en dat is waar ik al jaren vreugde uit put.

Ik vind het geweldig als Dan zegt: ‘Goed gedaan man!’ Maar vaak liet hij het bewust na om me schouderklopjes te geven en steeds te zeggen: ‘Goed gedaan! Goed gedaan!’ Als hij dat wel had gedaan, zou ik eraan gewend zijn geraakt om altijd van de bevestiging van mensen afhankelijk te zijn om goed in mijn vel te zitten.

Waardering
Als je gericht bent op waardering van anderen om jezelf goed te voelen, is alles wat je hoeft te doen voor een paar mensen bidden en ze genezen zien worden. Anderen zullen zeggen: ‘Wauw, goed gedaan!’

Dan zul je eerst misschien zeggen: ‘Dat was ik niet, dat was Jezus’. Toch zul je merken dat het je langzaamaan naar het hoofd begint te stijgen, tot je plotseling alleen nog maar in wonderen en tekenen beweegt om waardering van mensen te krijgen. Dat is geen goede plek om te zijn en kan je echt naar een afgrond voeren.

Dus je ziel moet doordrenkt raken van intimiteit, relatie en waarheid. Je zult merken dat je dan zonder je ongemakkelijk te voelen, in de spiegel zult kunnen kijken en Christus in jezelf zult kunnen zien. Dan zul je beseffen dat God zich over jou verheugt en dat Hij van je houdt.”

Bekijk hier het videofragment van de preek:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen