Wat doe je als je kinderen nachtmerries hebben? Ana Werner geeft tips

Hebben jouw kinderen weleens last van nachtmerries? De Amerikaanse spreekster Ana Werner die de gave van profetie heeft, geeft in een video tips hoe je hiermee om kunt gaan. “Als ziener profeet heb ik sleutels gekregen die mijn kinderen hebben geholpen om de vijand in de nacht te weerstaan. Jezus geeft ons overwinning en onze kinderen hoeven geen slachtoffer te zijn van de aanvallen van de vijand”, vertelt Ana.

“Zelf heb ik twee kinderen, een van 5 en een van 8 jaar. Wij hebben echt moeten leren omgaan met nachtmerries in ons gezin. Als moeder kan ik zo boos op de vijand worden als hij achter mijn kinderen aan zit en ze ’s nachts bang maakt.

Bij kinderen begint al op jonge leeftijd het voorstellingsvermogen zich te ontwikkelen. Terwijl hun verbeelding en hun hersenen zich beginnen te ontwikkelen, zie je dat sommige kinderen nachtmerries krijgen”, gaat Ana verder.

“Er zijn drie dingen die wij als gezin doen. Momenteel gebeurt het niet vaak meer dat onze kinderen nachtmerries hebben, maar mijn dochter heeft er veel last van gehad toen ze jonger was.

Zij is erg gevoelig, ook voor het profetische. Wat ik heel interessant vind, was dat zij vooral nachtmerries kreeg vlak voordat ik op reis ging om ergens te spreken. Het was alsof de vijand geestelijke strijd voerde zodra ik ergens heen ging om te dienen.”

Toen Ana dit ontdekte, begon ze extra voor bescherming te bidden voor zichzelf, haar familie en ook specifiek voor haar kinderen. “Daarna hadden mijn kinderen veel minder last van nachtmerries”, vertelt ze.

De kracht van het Woord
Iets wat Ana ook deed – en wat meteen de eerste tip is, is de kracht van het Woord van God gebruiken. “Ik leerde mijn dochter 2 Tim. 1:7. Dit is iets wat je kunt doen: zoek één bijbelvers op voor je kinderen dat hen bekrachtigt.

De vijand wil proberen je kinderen te overweldigen met angst. Als je je kinderen kunt bekrachtigen en hen kunt laten zien dat Jezus veel sterker is dan de wapens van de vijand, brengt dat grote verandering.

Mijn dochter was altijd zo bang om naar bed te gaan, nare dingen te zien en nachtmerries te krijgen. Wat ik deed als ze net een nachtmerrie had gehad, was dat ik naar haar kamer ging en haar vasthield tot ze kalmeerde. Dan zei ik tegen haar: ‘Pak je zwaard’.

“bekrachtig je kinderen met het woord van god. dat helpt hen angst te overwinnen.”

We deden samen alsof we letterlijk het zwaard van de Geest tevoorschijn haalden. Daarna proclameerden we samen 2 Tim. 1:7: ‘De Heer heeft me niet een geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en bezonnenheid.’ Vervolgens marcheerden we door haar kamer en bleven die tekst herhalen met het zwaard van de Geest in onze hand.

Tegen de vijand zeiden we: ‘Ga weg in Jezus’ Naam’. Mijn dochter deed dan alsof ze met het zwaard van de Geest iets neerstak. Zij heeft de profetische gave van dingen zien in de geest, net als ik. Als we dit deden, zag ze letterlijk dingen weggaan.

Ik wil je aanmoedigen een bijbelgedeelte uit te zoeken om je kinderen mee te bekrachtigen. Dan zullen ze zich geen slachtoffer meer voelen van de vijand. Bekrachtig hen om op te staan als kleine strijders. Er bestaat geen junior-Heilige Geest. Bekrachtig je kinderen met het Woord van God. Dat helpt hen om angst te overwinnen.”

Open deuren
“De tweede tip is om na te gaan of er open deuren naar duisternis zijn in je huis”, zegt Ana. “Let op waar je kinderen naar kijken op tv. Tegenwoordig zijn er veel programma’s met tovenarij erin. Let er ook op waar je zelf naar kijkt. Probeer alles zo puur mogelijk te houden.”

Gave van zien in de geest
“De derde tip. Als jouw kind nachtmerries heeft en het heeft veel met het demonische te maken, zou het goed kunnen zijn dat je kind de gave van zien in de geest heeft. De vijand probeert zieners al op jonge leeftijd bang te maken, zodat ze bang zijn in hun gave te groeien.

Als dat zo is bij jouw kind, wil ik je aanmoedigen om je kind aan te moedigen de dingen van God te zien. Onderwijs hen over de bovennatuurlijke dingen van God.

Elke avond voor ze gaan slapen, praat ik met mijn eigen kinderen over Jezus, over engelen en over de hemel. Nu vraagt mijn dochter elke avond voor het slapen gaan: ‘Mam, hoeveel engelen zijn er in de kamer?’ Dan kijk ik rond en zeg ik: ‘Vertel jij het maar.’ Daarna kijkt zij en vertelt ze me precies hoeveel er zijn en waar ze staan. En ze heeft het altijd goed.

Ik probeer mijn kinderen te betrekken bij wat er in de hemel bij God gaande is in plaats van ze te richten op het demonische. Ik moedig mijn dochter aan in de gave van het zien in de geest. Dat doe ik door haar aan te moedigen God te vragen wat Hij haar wil laten zien.

Ik probeer haar te onderwijzen hoe ze de stem van God kan verstaan en hoe ze kan zien wat Hij haar wil laten zien. Ik hoop dat dit jullie als christelijke ouders helpt”, besluit Ana.

Kijk hier de video waarin Ana Werner tips geeft.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen