Wat doe jij met wat God tot je heeft gesproken?

“Wat heb jij gedaan met wat God heeft gesproken? Zovelen van ons gaan van persoon tot persoon. We willen een nieuw woord ontvangen, we willen van God horen. En meestal  willen we dat door een andere persoon ontvangen.” Maar daar schuilt een gevaar in, zegt Lydia Marrow van Shake the Nations Ministries in een video op Facebook.

“Ik las vanochtend in de Bijbel over Eli en Samuel. Er staat dat Samuel God diende, ook al was hij nog een kleine jongen. Terwijl Eli zich rond at van het offervlees en at wat hem niet toebehoorde, was Samuel bezig met het dienen van de Heer.

Profeet
Voordat God tot Samuel sprak, kwam er een profeet bij Eli. Die vertelde hem dat hij zijn zonen toegestaan had de offers te minachten en dat hij zichzelf rond at van het offervlees. God sprak door de profeet tot Eli dat Hij oordeel over zijn huis zou brengen, omdat hij de aanbidding voor God had geminacht.

Maar Eli deed niets met dat woord. Hij kreeg hier de mogelijkheid om te zeggen: ik bekeer me, ik zat ernaast. Ik weet dat ik de mist in ben gegaan, God heb genade met mij en mijn familie. Maar in plaats van zich te bekeren, zei hij alleen maar: ‘Laat de Heer doen wat het beste is in Zijn ogen’. Hij deed niets met wat God tot hem had gesproken. Het gevolg daarvan was dat hij daarna niets meer van God hoorde.

Spreek, Heer
In de Bijbel staat dat, terwijl Samuel de Heer diende, hij ’s nachts in de tempel sliep, in Gods aanwezigheid. God spreekt dan tot deze jongen. Vervolgens gaat Samuel naar Eli en zegt: ‘U riep mij!’ Daarop antwoordt Eli: ‘Ik riep je niet, ga terug naar bed.’ Zo gaat het drie keer door, tot Eli uiteindelijk zegt: ‘Het is de Heer. De volgende keer moet je zeggen: Spreek Heer, want Uw dienstknecht luistert.’

Als Eli wist hoe hij Samuel goede raad kon geven in het verstaan van Gods stem, dan moet er een tijd geweest zijn dat Eli ook voor zijn eigen leven Gods stem kon verstaan. Maar omdat hij gestopt was te gehoorzamen wat God tot hem had gesproken, ontving hij geen nieuwe woorden meer van God.

Gehoorzamen
Misschien wil jij vandaag een woord, maar wat heb je gedaan met het laatste wat God tot je gesproken heeft? Als God een woord tot je heeft gesproken dat je misschien niet prettig vond, ga je dat dan gehoorzamen? Of stop je met het ontvangen van Zijn woorden voor jouw leven?

Je kunt op een plek zijn waar je anderen voor de troon van God kunt brengen. Het kan zijn dat je anderen raad geeft over hoe ze Gods stem kunnen verstaan. Maar het kan zijn dat je tegelijkertijd niet weet welke richting je op moet gaan met je eigen leven.

Doe wat God tot je gesproken heeft. Als je Hem gehoorzaamt, is het eerste wat er gebeurt dat Hij opnieuw zal spreken. Waarom? Omdat Hij je kan vertrouwen met jouw gehoorzaamheid.

Sleutel
De sleutel van dit verhaal is het verblijven in de nabijheid van God. Eli was in zijn eigen bed gaan slapen, maar Samuel bleef op de heilige plaats. Mijn gebed is dat we mensen zullen zijn die in Gods aanwezigheid zullen blijven.

Hoe vaak je ook de mist in bent gegaan, het maakt niet uit. Het enige wat je hoeft te doen, is jezelf opnieuw toewijden aan God. Dat je tegen Hem zegt: ‘Heer, ik begin opnieuw. Hier is mijn hele leven voor U.’ “

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen