Wat gaan we allemaal doen in de hemel?

De hemel is een eeuwig thuis dat God heeft gemaakt voor Zijn kinderen, waar er geen ziekte of dood zal zijn. Zorgen die je had, kun je je niet meer herinneren, je zult voor eeuwig doorbrengen in Gods aanwezigheid.

In de hemel ben je een gemeenschap van mensen waar niemand liegt, er wordt nooit over duistere zakelijke deals gesproken, en er zijn geen onreine films of foto’s te zien. Het nieuwe Jeruzalem zal heilig zijn omdat iedereen daar heilig is. Alle ontmoedigende of duistere gedachten die onze geest vandaag binnenkomen, zullen worden gewist.

“Alle ontmoedigende of duistere gedachten die onze geest vandaag binnenkomen, zullen worden gewist.”

Wat gaan we in de hemel doen?
We zullen ons nooit vervelen! We zullen zingen (Openbaring 15:3-5). Degenen die geen zuivere noot kunnen zingen op aarde, zullen in de hemel kunnen zingen en nooit moe worden van het verhogen van de naam van de Koning der Koningen.

We zullen perfect dienen, mogelijk gemaakt door Zijn kracht, die in staat is om alle dingen in overeenstemming te brengen met Zijn prachtige, soevereine wil (Openbaring 1:1; Openbaring 7:3; Openbaring 10:7; Openbaring 11:18; Openbaring 15:3; Openbaring 19:5; Openbaring 22:6).

We delen een ononderbroken gemeenschap (Openbaring 19:9, Hebreeën 12:22-24) met engelen, leden van de kerk, God, Jezus en de rechtvaardigen. Nooit meer hoeven we afscheid te nemen van een geliefde of een afscheidsfeestje te geven.

Verschillende taken
God heeft verschillende dingen voor verschillende mensen te doen. God heeft ons allemaal uniek gemaakt met een speciale bediening en verantwoordelijkheid. Ieder van ons heeft op zijn eigen manier een doel, waarvoor God ons heeft geroepen. Er zijn veel verschillende groepen in de hemel, allemaal uniek in hun verantwoordelijkheid voor God.

“We delen een ononderbroken gemeenschap met engelen, leden van de kerk, God, Jezus en de geesten van rechtvaardige mensen die volmaakt zijn gemaakt.”

Zo worden de vierentwintig oudsten die in Openbaring beschreven worden, op de troon geplaatst en zijn daar gezeten (Openbaring 4:10; Openbaring 11:16). De 144.000 die uit de verdrukking gekomen zijn, hebben geen kronen of tronen en zingen staand liederen die niemand anders kent (Openbaring 14:3). Het lied van de 144.000 klinkt als prachtig stromend water en luide donderslagen. Het is vreugde die vervuld wordt (Openbaring 14:2).

Als we in de hemel komen, zullen we God op elke denkbare manier prijzen!

Deze tekst van Dr. David Jeremiah is overgenomen van FaitGateway

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen