Wat heb je nodig?

Vandaag denk ik even terug aan drie jaar geleden toen we ons huis hadden verkocht maar nog geen idee hadden waar we heen zouden gaan. Of twee jaar geleden toen we naar een tijdelijke woning waren verhuisd en God smeekten om Zijn plan te tonen. 

En vorig jaar, toen we hier inmiddels woonden en vele mensen spullen kwamen aandragen. De één kwam met stoelen, de ander met kroegtafels, dan stond er iemand met grote planten op de stoep of kwam er iemand zakken hout voor de kachel brengen. Een volgend moment stond er iemand op de ladder 10 meter hoog om zelfgekochte nieuwe lampen op te hangen in de zaal. Het deed me denken aan dat kinderliedje “Bouwen aan de tempel van de Heer…”. Ook toen droeg iedereen naar vermogen bij en zo werd Gods huis samen gebouwd!

Voorzien in financiën
Toch bleef het spannend voor ons en we vroegen God om te voorzien in de financiën om het pand echt te kunnen kopen. En dan, op het moment dat we het bijna niet meer verwachten, komt er een onbekend echtpaar op de koffie die besluit om de flinke erfenis die ze hebben ontvangen, niet te besteden aan een groter huis of een nieuwe auto, maar om te investeren in de bouw van His Home Base.

“Ze deden de hele avond enthousiast mee en vertelden na afloop dat ze via via van het huis gehoord hadden.”

Anderen investeerden een deel van hun spaargeld en weer andere volkomen onbekenden kwamen op de dag dat ik ‘s morgens een oneerbiedig gebed had gebeden, dat als het die dag financieel niet rond zou zijn, ik in een flat ging wonen. We hadden diezelfde avond een Johannes de Heer avond voor de bejaarden uit het centrum om de hoek en terwijl we de rollators parkeerden en mensen naast de houtkachel hielpen zitten, vroeg ik me af waar het onbekende (en nog niet bejaarde) echtpaar wat binnenliep, vandaan kwam. Ze deden de hele avond enthousiast mee en vertelden na afloop dat ze via via van het huis gehoord hadden.

Nodig
Ik gaf een rondleiding en de man keek me aan en vroeg me concreet: Carin wat heb je nog nodig? Ik antwoordde zonder na te denken: € 25.000. En zo verhoorde God mijn wanhoopsgebed, zij wilden dit bedrag investeren in het huis!!! Die dag was het definitief, we konden het huis kopen met een deel via de bank,  een deel via investeerders en een lening bij  de stichting van wie we het pand, een voormalig Protestant Militair Tehuis, kochten. God is trouw!

“Maar inmiddels weten we dat als God het huis niet bouwt, wij tevergeefs zwoegen.”

En ook dit jaar mogen we weer vertrouwen dat God voorziet, de genoemde lening, een flink bedrag, moet op korte termijn betaald worden. Maar inmiddels weten we dat als God het huis niet bouwt, wij tevergeefs zwoegen. 

Daarom was het afgelopen week tijd voor feest en dankbaarheid, muziek en gebak. Samen met vrijwilligers, investeerders en donateurs. God bouwt Zijn huis door vele kostbare mensen en troont op onze lofzangen!

Deze column is geschreven door Carin van Essen vanuit His Home Base in Apeldoorn

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen