Wat heeft het getal 40 in de Bijbel te maken met vrij leven?

In deze video bespreken Henrieke Koelewijn en Sida Digristina-van Diermen het getal 40 in de Bijbel. Dit is namelijk iets heel bijzonders!

In hun nieuw verschenen boek ‘Leef vrij’ vind je 40 overdenkingen. Het zijn als het ware lessen. Henrieke vertelt daarover: “In de Bijbel komt het getal 40 meerdere malen voor. Zo dwaalden de Israëlieten 40 jaren door de woestijn voordat zij het beloofde land binnen mochten gaan. De zondvloed duurde 40 dagen en 40 nachten. Jezus vastte 40 dagen en nachten in de woestijn en in die periode werd Hij verzocht door satan die Hem wilde verleiden.”

Sida bekent oprecht: “Ik houd zelf drie dagen detox amper vol, omdat ik al trek krijg. Als je denkt aan 40 dagen en nachten vasten, dan is zo’n lange periode best wel heftig! Je zou denken dat je zwak moet zijn geworden. Het eerste dat satan tegen Jezus zegt, is iets om Hem te verleiden met brood. Je moet echt wel sterk zijn om daar op dat moment niet in mee te gaan.”

“Het is een soort voorbereidingstijd of overgangstijd naar iets nieuws.”

Henrieke gaat terug naar het getal 40: “Als je kijkt naar de voorbeelden die ik aan het begin heb opgenoemd, kun je die dingen zien als een soort voorbereidingstijd of overgangstijd naar iets nieuws. De Israëlieten kwamen in het beloofde land, voor Noach droogde de aarde op, voor Jezus was dat het einde van zijn vastentijd en werd dat hét moment dat Hij in zijn bediening stapte.”

“Dat klopt!”, zegt Sida enthousiast. “Wij hebben voor het getal 40 gekozen, omdat het een mooie reis is die jou meeneemt naar een nieuwe tijd. Een tijd waarin je vrij kunt leven.” Henrieke voegt hieraan toe: “Het is een proces waarin je aan de slag gaat met jezelf en jij dichter naar jezelf en God toe groeit. Je gaat eraan werken om bepaalde gedachten, handelingen en overtuigingen te vernieuwen naar de waarheid wij in het Woord van God kunnen lezen.”

Ben jij eraan toe om eens echt in de rust te komen? Bestel dan nu het boek ‘Leef vrij’ van Henrieke en Sida via de website van uitgeverij Scholten. Leef Vrij |Henrieke Koelewijn | Sida Digristina-van Diermen | € 24,95 (scholtenuitgeverij.nl)

Bekijk de persoonlijke boodschap van Henrieke en Sida hier:

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen