Wat houdt jou nog tegen om Jezus honderd procent te volgen?

Aan de hand van 1 Koningen 18 vers 16 tot 22 spreekt Anne van streef.nl over het verhaal van Elia op de berg Karmel. Ze ziet in dat gedeelte mensen die een beetje van God én een beetje van Baäl willen.

Ze vertelt: “Misschien weten deze mensen wel dat God bestaat, maar het eren van Baäl geeft ze zoveel voordelen in een land waar God niet gediend wordt dat ze niet helemaal voor God willen gaan. Elia spreekt deze mensen toe en zet ze voor de keus: ‘Als de Heer God is, volg Hem dan; is het Baäl, volg dan hem.’”

“Het zou ook nog zo kunnen zijn dat je jezelf en je eigen leven te belangrijk vindt en dat je bang bent om dit kwijt te raken.”

Misschien herken je jezelf hier wel in. Je weet dat God bestaat, maar het is wel een heel fijn en veilig idee dat je Hem niet hoeft te vertrouwen omdat je hard kan werken voor een goede baan. Misschien wil je God echt heel graag volgen, maar word je enorm afgeleid door je telefoon. Of je probeert je hart echt op Jezus te richten, maar vrienden of relaties met andere visies houden je ervan af om jezelf honderd procent te geven. Het zou ook nog zo kunnen zijn dat je jezelf en je eigen leven te belangrijk vindt en dat je bang bent om dit kwijt te raken. 

Kruis
Ik wil je echter vertellen dat Hij het zo waard is. Toen Jezus stierf aan het kruis gaf Hij ons alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn en voldoening te vinden: een leven samen met Hem. We mogen Hem erop vertrouwen dat Hij weet wat we nodig hebben en dat wat Hij ons gegeven heeft voor altijd genoeg zal zijn. We hoeven hier nooit een compromis voor te sluiten. Jezus heeft voor veel meer betaald dan een leven wat maar voor de helft om Hem draait. Hoe geweldig is dat!

“Wat staat jou nog in de weg om God voor honderd procent te volgen? Schrijf het op en ga ervoor bidden.”

Wat staat jou nog in de weg om God voor honderd procent te volgen? Schrijf het op en ga ervoor bidden. Ook kan je praktisch gaan kijken hoe je hier verandering in kunt brengen. Wat zou jij vanaf vandaag anders kunnen doen zodat je meer op Jezus gaat lijken?”

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Familie Toet traint Nederlandse christenen in Braziliaanse sloppenwijken: “Sommigen zien voor het eerst een wonder gebeuren”

Evangelisten Johan en Brenda Toet verblijven sinds 2016 een deel van hun leven in Brazilië. Terwijl ze zelf veel gezinnen helpen en...

Hoe een Utrechtse straatevangelist Elda uit een gitzwarte periode hielp komen

Elda Celaj maakte in april 2019 iets verschrikkelijks mee: haar vriend stapte uit het leven. Het was een harde klap voor haar...

Openluchtdienst in Nunspeet vanuit de hele regio bezocht

In Nunspeet verzamelden zich zondagavond meer dan tweehonderd mensen voor een grote openluchtdienst onder leiding van Hans Maat. Met behulp van vuurkorven...