Wat is mijn persoonlijke bestemming en hoe kom ik daar?

Esther Vorsterman beantwoordt in onderstaande video de veelgestelde vraag: ‘Wat is mijn persoonlijke bestemming en hoe bereik ik deze?’ Esther is onder andere spreekster, presentatrice en schrijfster. Op haar website lezen we: “Haar grote voorbeeld is koningin Esther uit de Bijbel en ze gelooft dat ieder mens geboren is voor een tijd als deze. Jij bent geroepen om verschil te maken. De tijd van zwijgen is voorbij, jouw stem doet ertoe en telt.”

“Jij bent geroepen om verschil te maken.”

Stoere dingen
“Veel mensen denken dat hun bestemming heel ver voor hen ligt”, vertelt Esther. “Natuurlijk ligt onze eindbestemming voor ons, maar je bestemming ligt ook in je. Dat gaat over jouw potentieel. Wat heeft God in jou gelegd? Als kind kun je al een stuk bestemming in je hebben zonder dat je het hebt ontdekt. Het is een soort zaad dat wakker wordt gemaakt en dat mag gaan groeien.

Als ik terugkijk naar mijn eigen bestemming, dan begon dat in mijn kindertijd. De verlangens die je als kind hebt, zeggen heel vaak iets over jouw bestemming. Ik weet nog dat ik altijd hield van stoere dingen. Maar af en toe speelde ik ook gewoon met poppen. Ik zette hen in een kringetje en sprak woorden uit de Bijbel om hen te bemoedigen. Dat gesprek nam ik vervolgens op een cassettebandje op. Als kind vond ik dat zo leuk! Jaren later, veertig jaar later, kan ik zien dat het verlangen dat ik als kind had, is uitgekomen. Misschien wel op een heel ander gebied, maar het zat er al in als kind.”

“De verlangens die je als kind hebt, zeggen heel vaak iets over jouw bestemming.”

Wanneer de aanval ingezet wordt
“Dus hoe ontdekken we onze bestemming? Ga eens terug en denk aan wat je vroeger leuk vond. ‘Vond ik het leuk om mensen te helpen?’ Dan zit er waarschijnlijk iets verzorgend in ons. ‘Vond ik het leuk om leiding te geven?’ Dan zit dat in ons. Wanneer je erachter wilt komen waar jouw ultieme bestemming ligt, moet je eigenlijk kijken naar waar jouw worsteling ligt. Heel vaak ligt de aanval van de vijand rondom jouw bestemming, rondom de gaven en talenten die God jou gegeven heeft.”

Esther wordt vurig en zegt: “Laat je niet afhouden van jouw bestemming! Laat je niet afhouden van jouw roeping door strijd of aanval van de vijand. Weet dat wanneer iets aangevallen wordt, daar misschien wel iets heel moois onder ligt dat de vijand al vroegtijdig wil vertrappen zodat het niet tevoorschijn komt. Laat het tot bloei komen. Ga ontdekken: ‘Waar liggen die zaadjes in mijn leven?’ Hoe jong zijn ze eigenlijk al gezaaid en wat mag ik er nu mee doen? God gaat jou daarbij helpen. Hij gaat jouw ogen openen voor jouw bestemming.”

Bekijk de bemoedigende boodschap hier:

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen