Wat jonge christenen kunnen leren van de profeet Elisa

Eén van de grootste profeten in het Oude Testament is Elisa. Het verhaal van zijn roeping was een goed voorbeeld van alles achter te laten om te doen waarvoor God je roept: hij slachtte zijn stieren als een offer en liet zijn vader achter om de profeet Elia te volgen.

Elia leerde hem de kneepjes van het vak. Maar het was niet in een klaslokaal. Elisa diende Elia als zijn meester, en temidden daarvan leerde hij wat het betekende om een ​​profeet van het niveau van Elia te zijn.

“Elisa diende Elia als zijn meester, en temidden daarvan leerde hij wat het betekende om een ​​profeet van het niveau van Elia te zijn.”

Toen het noordelijke en het zuidelijke koninkrijk in 2 Koningen 3 besloten om ten strijde te trekken tegen Moab, vroeg de koning van Juda, het zuidelijke koninkrijk, een man met de naam Josafat, of er een ware profeet van Jahweh beschikbaar was die ze konden raadplegen voor strategie.

Eén van de dienaren van de koning van het noordelijke koninkrijk antwoordde: “Hier is Elisa, de zoon van Safat, die water op de handen van Elia goot.” (2 Koningen 3:11 HSV)

Niet erg bekend
Elisa was op dat moment nog niet heel erg bekend, maar hij stond wél bekend als de man die altijd aan Elia’s zijde stond en hem diende. Een van de Elisa’s taken was om Elia te helpen bij het wassen van zijn handen: hij goot water op de handen van Elia.

Ik heb te veel begaafde jonge mensen gezien die geestelijk op een zijspoor kwamen toen ze te snel een te groot platform kregen. Elisa begon niet met het scheiden van het water en het doen van allerlei wonderen. Hij moest eerst leren wat het betekende om een ​​dienaar te zijn van een andere dienaar van Jahweh.

Ik heb te veel begaafde jonge mensen gezien die geestelijk op een zijspoor kwamen toen ze te snel een te groot platform kregen.

Deze les moest ik zelf leren toen ik in 1995 radicaal tot bekering kwam tot Jezus: als ik het water wilde scheiden, is het het beste om te beginnen met het water te gieten!

Sebastiaan van Wessem

Lead Pastor
Celebration Church Netherlands

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen