Wat komt wel en niet van God?

Ik geloof dat God ons allemaal de gave van ‘onderscheiding van geesten’ heeft gegeven. ‘Het Boek’ vertaalt dit iets duidelijker door te schrijven: “Onderscheiden wat wel en wat niet van Gods Geest afkomstig is.” Deze gave maakt ons duidelijk of iets van God komt, of van een andere bron. 

God moedigt ons aan om op onderzoek te gaan in Zijn Koninkrijk. In 1 Tessalonicenzen 5:21 staat: “Ga bij alle dingen na of het klopt en bewaar dat wat goed was.” Onderzoek alles en behoud het goede, dat is de opdracht die God ons geeft.  

Manipuleren
Een poos geleden maakte ik een voorbeeld hiervan in mijn eigen leven mee. Ik was op bezoek in een kleine gemeente. Alles leek hier goed te gaan. Ze waren vriendelijk en zorgden voor de zwakkeren in de samenleving. Tijdens de preek ging de Bijbel open en werd er uit Gods woord gepreekt. Alles prima dus. 

“Een paar weken later begon deze gemeente mensen te manipuleren en dingen te verkondigen die ik zou bestempelen als ‘dwaalleer’.”

Toch kreeg ik heel sterk een gevoel dat zei: “Luuk, jij mag hier nooit meer komen.” Ik herkende dit als de stem van God en ben daar sindsdien nooit meer heen gegaan. Een paar weken later begon deze gemeente mensen te manipuleren en dingen te verkondigen die ik zou bestempelen als ‘dwaalleer’. Dingen die volgens mij echt niet in overeenstemming met de Bijbel zijn. 

Gave
Dit is één manier waarop deze gave werkt. Een ander voorbeeld kan zich voordoen als je voor iemand bidt die gebonden is door een demon. Markus 16 maakt ons heel duidelijk dat wij als gelovigen de kracht en de autoriteit hebben gekregen om deze demon dan weg te sturen.

“God kan jou op zo’n moment dan laten zien op welke manier deze persoon gebonden is, en dit kan erg helpen in het gebed.”

Toch kan het op zo’n moment zijn dat je wel weet dat iemand vastzit, maar niet precies welke demon hier achter zit. God kan jou op zo’n moment dan laten zien op welke manier deze persoon gebonden is, en dit kan erg helpen in het gebed. (Even voor de duidelijkheid, niet iedereen die ergens in vastzit heeft last van een demon, maar dit kan soms wel zo zijn)

Een hele praktische en belangrijke gave dus. Bid je met me mee?

“Vader, Dank U wel dat u goed bent. Ik bid dat U mij steeds meer inzicht geeft in de geestelijke wereld. Laat mij zien wat wel van U is en wat niet. Ik heb het verlangen om U te volgen en samen met U op onderzoek uit te gaan. Ik wil doen wat goed is en niet wat slecht is. Ik hou van U, Amen.”

Dit artikel is geschreven door Luuk Salomons van Streef.nl.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen