Wat kun je leren van vallen?

“Er valt veel te leren door te vallen en een zekere mate van vallen wordt verwacht.”

Doug Batchelor, leider van de bediening Amazing Facts, deelt dat er dingen zijn die we kunnen leren van vallen. Het belangrijkste dat we van vallen kunnen leren, is dat de genade van de Heer voor ons zo groot is. Het was door Zijn genade dat we zijn gered en het is ook door Zijn genade dat we weer kunnen opstaan ​​als we vallen.

“We zijn zo dankbaar dat God genadig is, God is vergevingsgezind. Als het niet voor Zijn aanhoudende genade was, waar zouden we dan zijn?”

We moeten echter nog steeds voorzichtig zijn om niet te vallen. Doug verwees naar Hebreeën 6:4-6 om de gevaren van vallen te benadrukken. Sommigen die gevallen zijn, hebben het niet overleefd. Maar omdat God zo genadig is, is Hij er om ons op te vangen als we vallen, terwijl we steeds meer over Zijn wegen leren.

“Je kunt leren van je vallen… Er valt veel te leren door te vallen en er wordt een zekere mate van vallen verwacht.”

Leerproces
Als we onze wandel met de Heer beginnen, is er een proces van leren en afleren dat we moeten ervaren. Tijdens dat proces is de Heer altijd bij ons om ons te leiden en te beschermen tegen vallen.

‘Als je de nieuwe manier van wandelen in de Heer leert, zul je fouten maken. De Bijbel zegt in Jesaja 1, dat we moeten leren goed te doen, dat is een leerproces. Dat betekent dat je er niet alles van weet, je moet veel fouten afleren om gaandeweg te kunnen leren.”

Doug deelt vervolgens over de wegen van de adelaars. Jonge adelaars moeten leren zelfstandig te vliegen. Hun ouders staan ​​echter altijd aan hun zijde om ze op hun vleugels te dragen als het uit de hand loopt.

Net zoals adelaars hun baby’s op hun vleugels dragen, zal God ons ook op Zijn vleugels dragen als we vallen. Dit is geen excuus om te zondigen, maar een nadruk op hoe Zijn genade en liefde eruit zien.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen