‘We deinsden niet terug’: christenen reageren op Antifa-aanval in Portland met massale aanbiddingsbijeenkomst

Een dag na een schokkende en verontrustende aanval op een christelijke gebedsbijeenkomst in Portland, Oregon, kwamen christenen op diezelfde locatie bijeen voor een massale bijeenkomst om tot God te zingen en Hem te aanbidden, meldt CBN News.

Sean Feucht, vooral bekend van zijn werk als aanbiddingsleider bij Bethel Church, leidde de massale bijeenkomst. Hij beweerde dat een lid van Antifa die de dienst kwam verstoren, zijn leven uiteindelijk aan Jezus gaf.

“Leden van Antifa kwamen gisteravond in Portland om ons te bedreigen, lastig te vallen, te pesten en te intimideren”, schreef hij vandaag op sociale media. “Een moeder en haar baby werden bespoten met traangas. Antifa stond 3 meter van me af terwijl we onze stem verhieven in lofprijs, maar we deinsden niet terug. We bleven aanbidden en God bewoog krachtig!”

Antifa-lid gered
Het blijkt dat die aanbidding uiteindelijk ten minste één zelfverklaard Antifa-lid diep raakte. Deze persoon gaf vervolgens zijn leven aan Christus.

“Een lid van Antifa die onze dienst kwam verstoren, werd GERED door zijn leven aan Jezus te geven! Het is een tijd voor een VRIJMOEDIGE & GELOVENDE kerk!” schreef Feucht vol enthousiasme. “God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van KRACHT & GENADE! De Kerk is in beweging en de poorten van de hel zullen haar niet overweldigen!”

Feucht schreef nadrukkelijk over de noodzaak om door te gaan met het verkondigen van het evangelie. Hij benadrukte dat “mensen bang, verslaafd, eenzaam, suïcidaal en hopeloos zijn. EN WIJ HEBBEN DE HOOP VAN DE WERELD BINNEN IN ONS!!”

“DIT IS WAAROM WE NIET KUNNEN TERUGDEINZEN”, schreef hij in hoofdletters.

Zovelen zijn vanavond gered, genezen, verlost en bevrijd!” voegde hij eraan toe. Hij waarschuwde daarbij om niet te luisteren naar “de trollen” die kritiek leveren. “Laat NIETS JE TERUGHOUDEN om de liefde van JEZUS in dit seizoen te delen! HET IS EEN OPWEKKINGSSEIZOEN!” verklaarde Feucht.

Dit alles gebeurde toen Antifa naalden, pillen, drugs en meer naar de menigte gooide. Ze zouden ook christenen hebben aangevallen toen ze het evenement verlieten, volgens frequente Antifa-verslaggever Andy Ngô.

Feucht plaatste een samenvatting van de bijeenkomst die honderden, of mogelijk zelfs meer dan duizend christenen aantrok om te zingen en God te prijzen.

Wie werd door Antifa aangevallen?
Op schokkende video’s van afgelopen weekend was te zien hoe Antifa-leden een groep christenen aanvielen die zaterdag bijeenkwamen in Portland, Oregon voor een gebedsevenement. Er waren ook kinderen bij.

The Post Millennial meldt dat de Canadese voorganger Artur Pawlowski het evenement vorige maand organiseerde. Daardoor had Antifa volgens nieuwssite voldoende tijd had om hun aanval te organiseren.

Journalist Andy Ngô deelde een video van de grote groep die schilden en wapens droeg, terwijl ze godslasterend schreeuwde naar de aanbidders. De christenen baden, terwijl de Antifa-leden agressiever en gewelddadiger werden.

Meedogenloos
Een vrouw die het evenement bijwoonde, beschreef de groep als “meedogenloos”. “Antifa viel binnen als een woedende menigte, begon flitsbommen naar iedereen te gooien en iedereen te bespuiten … rotte eieren,” vertelt ze. “Ze gooiden een flitsbom middenin een groep kinderen in de leeftijd van vier maanden tot ongeveer 10 jaar.”

Een andere deelnemer hielp Pastor Pawlowski, die ook in het gezicht werd bespoten.

“Ik liep naar hen toe om hen te vragen om te stoppen met dingen naar de kinderen te gooien”, legde de man uit. “Er zijn kinderen daar beneden, peuters. De Antifa-leden hebben mij ook besproeid.”

Pastor Pawlowski, die de Fortress of Adullam Church in Calgary, Canada leidt, kwam eerder dit jaar in de publiciteit voor het naar verluidt overtreden van regels m.b.t. de volksgezondheid tijdens aanbiddingsbijeenkomsten. Daar verjoeg hij de politie uit zijn kerkeigendom. Hij riep hen na en noemde hen ‘Nazi’s’.

Antifa-leden vernielden ook een geluidssysteem en andere muziekapparatuur door deze in de Willamette rivier te gooien.

“Waar is je God nu?” schreeuwden ze temidden van de chaos. Volgens The Post Millennial greep de politie van Portland niet in tijdens het incident. Ook had de politie met geen van beide groepen interactie.

Bekijk hier de video met een fragment van de Antifa-aanval en als reactie de aanbiddingsbijeenkomst met Sean Feucht in Portland:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen