Wedergeboren kickboxer ‘The Rabbit’ neemt afscheid na tumor: “het is echt klaar nu!”

Robbie Hageman (30) uit Eindhoven is meervoudig wereldkampioen kickboksen. In 2019 kreeg hij te horen dat hij een kwaadaardige tumor in zijn achterhoofd heeft. Dit werd ontdekt nadat hij knock-out was gegaan tijdens een wedstrijd en een verplichte MRI-scan onderging. 

Naast dat Robbie kickbokser was “om in de agressieve wereld van het kickboksen het licht van Jezus te laten schijnen”, preekt hij sinds afgelopen april in verschillende kerken.

Eerder al werd zijn getuigenis uitgezonden bij Hour of Power. “Al deze dingen hebben me gemaakt tot wat ik nu ben. Een familiemens die God op één zet. Met principes, normen en waarden. Respect voor ouderen en zwakkeren. Ik ben altijd positief. Alles gebeurt met een reden. Het zal zo moeten zijn.”

Afscheidswedstrijd

Zijn afscheidswedstrijd was gepland op 8 januari, maar door de corona maatregelen kon het niet doorgaan. De nieuwe wedstrijd zou plaatsvinden op 21 mei, maar door een operatie die volgende week uitgevoerd zal worden kan de wedstrijd niet doorgaan. 

Op instagram post hij “Ik heb lang nagedacht over dit bericht en zoals jullie me kennen: Ik neem mijn woorden niet terug. Het is echt klaar nu! Zoals alle grote vechters: Holyfield, Mohammed Ali, Tyson en Ramon Dekkers, sluit ik mijn carrière af met een verlies partij. Gelukkig wel op het hoogste niveau in een destijds (nov 2018) uitverkochtte Ahoy.”

Traject

Dit is de tweede keer dat er geprobeerd zal worden om de tumor weg te halen. De vorige keer werd het gezwel voor het grootste deel verwijderd. Maar afgelopen zomer kreeg hij te horen dat de tumor weer even groot was als de eerste keer. 

Het hersteltraject na de operatie zal bestaan uit chemokuren. Volgens de artsen gaat dit anderhalf jaar duren. Zelf denkt hij daar volgens Omroep Brabant anders over “Ik ben binnen drie weken na de operatie honderd procent zeker weer op de sportschool. Vorige keer was ik er na anderhalve week. Nu gun ik mezelf iets meer rust.”

Omdat Hageman geen afscheidswedstrijd meer kan doen, ziet hij zijn deelname aan het tv-programma ‘Kamp van Koningsbrugge’ als afscheid van zijn vechterscarrière. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen