Weet jij wat God tot je spreekt als je droomt dat je vliegt?

Wist je dat dromen soms niet zomaar dromen zijn, maar dat God er doorheen wil spreken? Heb je bijvoorbeeld weleens gedroomd dat je vloog? John Thomas van Streams Ministries (opgericht door John Paul Jackson) legt in een serie video’s uit hoe God met ons wil communiceren door dromen. Veel mensen dromen weleens dat ze vliegen. Daarom vertelt John Thomas daar meer over in een van zijn video’s. Hij legt op basis van studie en gebed uit wat dit (mogelijk) kan betekenen.

“Vliegen in een droom heeft vaak te maken met dat je beweegt in de dingen van de Heilige Geest. De manier waarop je vliegt in een droom zegt dan iets over de mate waarin je in de Geest beweegt.

Ik droomde bijvoorbeeld vroeger vaak dat ik probeerde te vliegen. Dan sprong ik steeds in de lucht om hoger te komen, maar het kostte me veel energie in de droom. In mijn persoonlijke leven probeerde ik in die periode steeds om door de Heilige Geest te leven, maar dat kostte me nog veel moeite.

Later in mijn leven droomde ik dat ik over een snelweg vloog en alles ging heel goed. Dat was een tijd in mijn leven dat ik veel bezig was met de dingen van de Geest en dat dat me goed afging. Zo kan in verschillende periodes van je leven het ‘vliegen’ anders zijn.”

Begin
John vertelt dat je soms ook kunt dromen dat je vliegt, maar er niet echt controle over hebt. “Dat kan betekenen dat je nog niet echt weet hoe je moet bewegen in de Geest, maar dat je al wel begonnen bent. Dat het begin er is, is al geweldig.

Misschien heb je ook weleens gedroomd dat je vliegt en zo ontsnapt aan dingen. Het kan dan zijn dat God je laat zien dat Hij je het geestelijke vermogen heeft gegeven om aan een aanval te ontsnappen.

Hoop
Iets wat we als bediening als een terugkerend patroon zien, is dat mensen die met een misbruik situatie te maken hebben, vaak dromen dat ze boven een gebied vliegen. In die gevallen heeft de droom niet perse te maken met hoe ze in de Geest bewegen.

Het betekent dan vaak dat God hoop geeft in hun hart dat ze uit de situatie zullen komen. Hij spreekt als het ware door de droom tot hun geest: je gaat dit overwinnen, je gaat hier doorheen komen. Dan is het dus een droom van hoop. Ik hou ervan hoe God op deze manier heel persoonlijk door dromen spreekt en mensen bemoedigt.”

Bekijk hier de video van Streams Ministries:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen