Wesley Sneijder over Oranje-sterspeler Depay: “Hij is gegroeid vanwege zijn geloof”

De sterspeler van het Nederlands Elftal, Memphis Depay, is altijd een groot talent geweest. Desondanks kreeg hij vaak terecht of onterecht kritiek op zijn gedrag of zijn houding. Inmiddels straalt hij vooral rust en volwassenheid uit. “Hij is gegroeid vanwege zijn geloof”, merkt Wesley Sneijder, oud-international van het Nederlands Elftal, op in De Telegraaf.

Memphis Depay is in de afgelopen jaren veel met zijn geloof bezig geraakt. Op sociale media post hij regelmatig Bijbelteksten en in interviews is hij er heel expliciet over dat hij veel met Jezus en de Bijbel bezig is. 

Vooral het Bijbelboek Genesis spreekt hem aan, vertelde hij eerder dit jaar in een interview met de EO. “Dan zie je wat God voor ons heeft gedaan. Hoe alles is begonnen. Dat God ons heeft geschapen. Als kind ging ik met mijn opa en oma naar de kerk. Nu ga ik niet naar de kerk, want ik speel vaak op zaterdag en zondag, maar ik weet dat God overal is.”

Psalm 138:3
In het najaar van 2020 bracht hij nog een christelijk album uit, waarop ook het lied 2 Corinthians 5:7 stond.

Sneijder prijst de ontwikkeling van Depay, die zondag in de spits stond van het Nederlands Elftal. Hij droeg de gewonnen wedstrijd op Instagram op aan God, met Psalm 138:3. Hier staat:

“Op de dag dat ik riep, hebt U mij verhoord;
U hebt mij versterkt met kracht in mijn ziel.”

Sneijder besluit: “Het is een hele prettige jongen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen