Whitney ontwerpt christelijke mode en leert doorzetten als het minder gaat: ‘Onthoud altijd waarom je bent begonnen’

Whitney Scholten startte in februari dit jaar de onderneming ‘Decided’, waarmee ze Gods naam wil grootmaken door kleding heen. Na een bliksemstart, kwamen er ook weleens momenten van twijfel. “Je denkt dan even: ‘Moet ik ermee doorgaan?’ Maar ga altijd terug naar de reden waarom je bent begonnen. Ik weet dat God er een geweldig plan mee heeft.” In dit artikel vertelt ze over haar missie en over het ondernemerschap wat ze aan het ontwikkelen is.

Whitney vertelt dat ze een jaar Bijbelschool deed waarin ze erg veel leerde over Jezus en het kruis, wat erg bij haar binnenkwam. Toen was ze vastbesloten: ik wil Gods grootheid laten zien aan de wereld om mij heen. “Dat kan bijvoorbeeld door evangelisatie, maar ik wilde het graag ook doen door mijn grote passie heen: kleding.”

Aangezien haar zusje grafisch vormgever is, gingen ze er samen voor bidden. Whitney kreeg sterk de indruk dat God iets moois wilde doen. “Toen werd het idee geboren om kleding en geloof te combineren. Ik wilde graag dat Gods grootheid naar voren kwam door de kleding heen. Zo is het ontstaan.”

“Ik legde contact met een websitebouwer en een leverancier. Tegelijkertijd nam ik ook mijn tijd met God om af te stemmen hoe het vormgegeven moest worden en welke Bijbelteksten en (lied)teksten erop moesten. Dat proces ging snel. Daarnaast wilde ik de materialen ook graag fairtrade en biologisch hebben, wat goed paste bij het christelijke karakter.”

“Dan kreeg ik mooie Bijbelgedeelten en liedjes binnen bij het gebed. Zo zijn de ontwerpen ontstaan.”

Inspiratie
Whitney Scholten merkte hoe God inspiratie gaf over de huisstijl en vormgeving van de kleding. “Ik gingen altijd eerst bidden. Dan kreeg ik mooie Bijbelgedeelten en liedjes binnen bij het gebed. Zo zijn de ontwerpen ontstaan. Het is een heel spannend proces, omdat je niet weet hoe het gaat lopen. Maar ik wist wel: succes is niet alleen veel verkopen, maar juist ook als het een bemoediging voor iemand mag zijn om zo’n shirt te dragen.”

Hoewel er meer bedrijven zijn met een soortgelijke visie, is ‘Decided’ wel degelijk anders. “Veel bedrijven werken met teksten, zoals christelijke woorden of Bijbelverzen. Maar bij mijn kleding is het iets subtieler, omdat het door een design naar voren is gebracht.”

“Het woord ‘Decided’ speelt ook een belangrijke rol in mijn leven. Ik heb een keuze gemaakt voor Jezus en dit is een reminder om steeds die keuze weer te maken. Als je het shirt aantrekt, kun je als het ware zeggen: vandaag kies ik weer om Hem te volgen en te betrekken bij alle keuzes die ik maak.”

Opening
Toen ze in februari online ging, liep het meteen erg snel. Ze kreeg veel bestellingen binnen, zelfs al van onbekenden toen de webshop eigenlijk nog niet online was. “Dat vond ik heel gaaf.” Echter gaat het nu wat rustiger. “Ik weet niet waar het aan ligt. Soms maak ik me er een beetje zorgen om. Dan ga je denken: ‘Moet ik hier wel mee doorgaan?’”

“Maar ik weet dat ik moet doorgaan, want ik durf erop te vertrouwen dat het gaat lopen. 

“Het is fijn dat als je het in Zijn handen legt, dat God weer rust en bevestiging geeft.”

Dat zou ik ook zeggen tegen mensen die hetzelfde meemaken. Je bent niet voor niets begonnen, ga terug naar deze reden. Je moet niet alles uit je handen laten vallen omdat het rustig is. Je moet er ook gewoon voor werken. En mijn doel blijft hetzelfde: God groot te maken.”

“Het is fijn dat als je het in Zijn handen legt, dat God weer rust en bevestiging geeft. Dit hoort ook bij een beginnende onderneming.” 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen