Wil jij echt vrij leven?

Naar aanleiding van hun boek ‘Leef vrij’ vertellen Henrieke Koelewijn en Sida Digristina-van Diermen wat vrij leven inhoudt en hoe je ook werkelijk in vrijheid kunt leven.

Mattheüs 11:28-29
Henrieke introduceert hen beiden en vertelt dat zij zich de afgelopen anderhalf jaar hebben beziggehouden met de vraag wat ‘vrij leven’ precies inhield? Sida antwoordt: “Wat dat voor mij inhoudt, omschrijft de Bijbeltekst Mattheüs 11:28-29 heel goed. Ik lees hem vanuit de Message Bijbel. ‘Ben je moe, afgemat en voel je je opgebrand door religie? Wandel met mij en jouw leven zal herstellen. Leer het ongedwongen ritme van genade. Ik zal je niets toevertrouwen dat je niet dragen kunt. Houd Mij gezelschap en je zult leren hoe je vrij en licht kunt leven.’ Deze tekst vind ik heel mooi passen bij vrij leven.”

“Leer het ongedwongen ritme van genade.”

Henrieke knikt eensgezind en vraagt aan Sida wat vrij leven praktisch inhoudt? “Als we teruggaan naar de tekst in Mattheüs die wij net gelezen hebben, zie je de vraag staan ‘voel je je opgebrand door religie?’ Het woord religie komt van het Latijnse woord religare, wat ‘opnieuw binden’ betekent. Men denkt vaak mooi over religie. Het is iets positiefs of een religieus persoon is iets positiefs. De vraag is echter: Is God uit op religie of is Hij meer uit op relatie? Religie heeft meer met het ‘doen’ te maken en relatie meer met het ‘zijn’. Ik denk dat wij ons meer mogen beoefenen in het ‘zijn’.”

“We zijn een human being en geen human doing.”

“De afgelopen anderhalf jaar hebben wij ons heel erg gericht op vrij leven”, vult Henrieke aan. “Als we kijken naar hoe wij mensen zijn, dan hebben wij het gevoel dat wij dingen ‘moeten’. Wanneer wij de Bijbel lezen, lezen wij dat God ons heeft geroepen om vrij te zijn. God wil het liefste met ons zijn en persoonlijk contact met ons hebben. Zonder dat wij het gevoel te hebben dat wij van alles voor Hem ‘moeten’ doen. Uiteindelijk is alles puur genade en een relatie met Jezus.”

Relatie met God
Sida is het hiermee eens. “We zijn een human being en geen human doing. Deze omschrijving past hier precies bij. Ik geloof dat wanneer je vanuit relatie met God gaat leven, vanuit de vrijheid en in verbondenheid met Hem, dan komen daar vanzelf goede vruchten uit voort. Je bent daar echter niet op gefocust. Het wordt een automatisch iets.” Henrieke sluit af met een big smile: “Heel mooi!”

Ben jij eraan toe om eens echt in de rust te komen? Bestel dan nu het boek ‘Leef vrij’ van Henrieke en Sida via de website van uitgeverij Scholten. Leef Vrij |Henrieke Koelewijn | Sida Digristina-van Diermen | € 24,95 (scholtenuitgeverij.nl)

Bekijk de persoonlijke boodschap van Henrieke en Sida hier:

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen