Wilma Oosterhuis ontdekte hoe ze elke dag in de levenskracht van Jezus kan leven

Voor schrijfster Wilma Oosterhuis bestond het christelijke leven lange tijd uit activiteiten als ‘Bijbel lezen en naar de kerk gaan’, zonder dat ze de hele dag door een relatie met God had. Sinds ze de Heilige Geest persoonlijk leerde kennen veranderde dat. “Mijn leven is nu echt doordrenkt met God.” Ze schreef er het boek ‘Levenskracht’ over, uitgegeven door Scholten Uitgeverij.

Ze vertelt wat ze ontdekte. “Ik heb geleerd dat het leven met God de hele dag doorgaat. Het is niet beperkt tot Bijbellezen en een samenkomst bezoeken. Het doordrenkt je hele leven. Het begint al in de ochtend. Dat heeft mijn leven zo veranderd. De Heilige Geest is degene die in mij leeft en mij de hele dag door leidt. Dat geeft verwachting voor wat komen gaat!”

Fases
Wilma herkent drie fases in haar leven waarin ze God steeds meer leerde kennen. Ze vertelt. “Als eerste leerde ik Jezus als mijn Redder kennen. Daarna ontdekte ik dat God mijn Vader is. Dat heeft een hele grote verandering gebracht, namelijk het diepe besef dat God er altijd is en onvoorwaardelijk van mij houdt! Een aantal jaar geleden leerde ik ook de Heilige Geest persoonlijk kennen.”

“Ik heb een besef gekregen dat het oude voorbij is en het nieuwe is gekomen. Vroeger dacht ik constant: ‘Wat doe ik verkeerd en wat moet ik veranderen’, maar nu strek ik me uit naar wat God voor mij gedaan heeft en de Heilige Geest helpt me om het goede te doen en te voorzien in wat ik nodig heb. Hij is mijn Helper!” 

“Ik ben van mezelf heel rationeel. Dan denk ik: ‘dit kan wel, dat kan niet.’ Maar bij God is er veel meer mogelijk dan wat ik in mijn hoofd beredeneer.”

“Het heeft mijn manier van denken sterk veranderd,” vertelt Wilma. “Ik ben van mezelf heel rationeel. Dan denk ik: ‘Dit kan wel, dat kan niet.’ Maar bij God is er veel meer mogelijk dan wat ik in mijn hoofd beredeneer. Nu merk ik hoe de Heilige Geest me ideeën geeft waarvan ik denk: ‘Kan dat wel? Is dat wel mogelijk?’ Ik heb geleerd om te denken vanuit Gods mogelijkheden en te bewegen in wat God op mijn pad brengt.”

Rust
Ze vertelt hoe de omslag rust bracht in haar leven. “Natuurlijk speelt het mee dat ik nu gepensioneerd ben, nadat ik een drukke baan heb gehad. Maar de Heilige Geest heeft me geleerd om rust te vinden, middenin de hectiek van het leven. Ik leef daarbij meer met de dag, vroeger keek ik vooral uit naar leuke dingen in het leven. Terwijl ik nu vooral in het ‘nu’ leef.”

“Het leven in God is voor mij zo bijzonder. Het heeft veel meer inhoud gekregen en de vreugde die ik in de toekomst zocht, wil God me in het nu geven. De vreugde is groot. Ik ben zo dankbaar dat ik geaccepteerd ben door God en er helemaal mag zijn. Dat geeft me een grote verandering. Ik heb altijd geleerd om iets te krijgen door te presteren. Maar God heeft me daarvan vrijgezet. God houdt niet extra van mij als ik hard voor Hem werk.”

België
Wilma heeft in België voor Jeugd met een Opdracht gewerkt en leerde ook daar de les om niet te werken voor God. “God zei tegen mij: ‘Al zou je heel België bereiken, dan nog ga ik niet meer van je houden dan nu.’ Zijn liefde is niet afhankelijk van wat ik doe, ik mag komen zoals ik ben. Er mag uit je komen wat God in je heeft gestopt. Dat is de kracht van God.”

“Vroeger was ik terughoudend en wachtte af voordat ik iets ging doen. Maar God zegt: ‘Ik geef jou de ruimte, ga er maar in bewegen.’ Als een kind wat alles aandurft, mag ik op ontdekkingsreis met God.”

Perfect
“Ik wil de dingen graag perfect doen, maar als God je iets laat doen wat je nog niet eerder hebt gedaan, dan heb je een oefensituatie. Dan leer je om te accepteren dat dingen niet direct perfect hoeven. Dat leerde ik ook bij het schrijven van mijn boeken. Ik ervoer dat God me riep om met het schrijven aan de gang te gaan.”

“Er was een profeet en die had een woord: ‘In de hemel liggen boeken klaar die geschreven moeten worden.’”

“Er was een profeet en die had een woord: ‘In de hemel liggen boeken klaar die geschreven moeten worden.’ Ik wist dat dit ook een roeping voor mij was. In een nacht liet God me zien hoe ik met twee boeken kon beginnen, om zo woorden van God door te geven aan anderen. Voorts maakte Hij duidelijk: ‘Als je dit hebt geschreven, dan leid Ik je wel verder.”

Het boek ‘Levenskracht’ is toegankelijk geschreven, met korte stukken die echt je hart kunnen raken. “Het stimuleert je om meer van God te ontvangen. Dat is voor ons als christenen heel belangrijk, we kunnen middelmatig leven, terwijl God zoveel meer in ons leven wil doen.”

Klik hier om het te bestellen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen