Wim Hoddenbagh geeft tips voor openluchtsamenkomsten: “Iemand moet opstaan en beginnen”

Wim Hoddenbagh van stichting Presence leidde met de grote openluchtsamenkomst op het Malieveld in Den Haag een soort startsein in voor veel buiten-samenkomsten die daarop volgden door het hele land. Hij is enthousiast over wat hij ziet gebeuren, vertelt hij in het magazine van Stichting Opwekking. Hij woont de samenkomsten vaak bij en doet daar verslag van met live-video.

“Om te beginnen hadden we als gezin zelf het verlangen om God in de openbaarheid te aanbidden. Overal zie je zulke samenkomsten ontstaan en door er via Facebook live iets van te delen, hoop ik dat nog meer christenen geïnspireerd raken.”

“Iedereen zag na de samenkomst op het Malieveld hoe je dit in de openbare ruimte kunt organiseren, in samenspraak met het gemeentebestuur. De bijeenkomst op het Malieveld hebben we ervaren als een wonder vanuit de hemel. Nu was de tijd er rijp voor en ik geloof dat God die avond met iets is begonnen dat verder zal gaan de komende jaren.”

“Iedereen zag na de samenkomst op het Malieveld hoe je dit in de openbare ruimte kunt organiseren, in samenspraak met het gemeentebestuur.”

Tips
Hij geeft tips hoe je dit goed kunt opzetten. “Bid om geloof en begin gewoon! Je hebt iemand nodig die initiatief neemt door wat mensen bij elkaar te roepen op een veldje. Dat hoeft niet officieel via een oudstenraad. Doe het gewoon met en voor de mensen die dit verlangen delen.”

“Begin niet te groot en verwacht in de eerste plaats de mensen die gelijkgestemd zijn. In het Amerikaans heet dat ‘Grassrootcampaign’: met gelijkgestemden van onderaf een beweging van verandering opstarten. Doe een kennisgeving bij je burgemeester en zoek een mooie plek. Langzamerhand zullen er mensen aanhaken die ideeën hebben, spullen aandragen, hulp aanbieden. Neem als organisator zelf verantwoordelijkheid: wees aanwezig van het begin tot het einde, durf je handen vuil te maken en laat het veld mooier achter dan je het aantrof.”

“In tijden van verdrukking komt de kerk naar buiten. Laat de naam van Jezus maar rondzingen in ons land!”

Hij besluit met erop te wijzen dat dit soort bewegingen in het verleden vaak tot opwekkingen leidden in het verleden, bijvoorbeeld bij John Wesley, de Hugenoten en het Leger des Heils. “In tijden van verdrukking komt de kerk naar buiten. Laat de naam van Jezus maar rondzingen in ons land!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen