Wycliffe Associates meldt: “Ondanks pandemie meer nieuwe Bijbelvertalingen in 2020”

Al meer dan 50 jaar streeft Wycliffe Associates ernaar het Woord van God te verzorgen aan mensen in hun eigen taal. De organisatie vertelt in een persbericht dat het Nieuwe Testament in 141 talen is vertaald in 2020. Het Oude Testament is in dat jaar in 8 nieuwe talen vertaald.

“Ik ben dankbaar om te zien hoe gelovigen in moeilijke gebieden, sommigen op plekken van intense vervolging en reëel gevaar, absoluut onwankelbaar zijn geweest in hun toewijding aan onze zaak.”

“Ik ben dankbaar om te zien hoe gelovigen in moeilijke gebieden, sommigen op plekken van intense vervolging en reëel gevaar, onwankelbaar zijn geweest in hun toewijding aan onze zaak. In plaats van vertraging op te lopen vanwege COVID-19 zijn de vertalingen van sommige Bijbelvertalers juist versneld”, zegt Tim Neu, Interim President en CEO van Wycliffe Associates. Hij vervolgt: “COVID-lockdowns hielden onze Bijbelvertalers thuis, maar dankzij ons online vertaalsysteem konden zij hun werk voortzetten.”

Wycliffe Associates blijft zich inzetten om Bijbelvertalingen over de hele wereld te verzorgen en het is hun doel rond 2025 een Bijbel in elke taal aan te kunnen bieden.

Bronvermelding: Wycliffe Associates Reports More New Bible Translations in 2020 Than Any Other Year, Despite Pandemic | CBN News

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen