YouTubekanaal House of Heroes heeft over 100.000 abonnees, sluit goed aan op de ‘ekklesia’ vanuit huis

Vier jaar geleden besloot de kerk House of Heroes om hun preken op YouTube te zetten, niet wetende dat de kerk vier jaar later meer dan 100.000 abonnees zou hebben. Hiermee zijn ze veruit de ‘populairste’ Nederlandse kerk op YouTube. Mattheus van der Steen: “We zijn de immense kracht van online evangelieverkondiging gaan ontdekken”

De kerk heeft niet de meest professionele camera’s en geen speciale studio, maar de aanwezigheid van God daarentegen trekt mensen sterk aan, zegt Mattheus. “Dat is de sleutel voor wat eruit voort is gekomen. Mensen worden geraakt door God, via het kijken naar het kanaal. Daar getuigen ze van in de reacties. Mensen zeggen dat ze warmte voelen, ze voelen pijn uit hun lichaam verdwijnen. Ook hebben we reacties van moslims die zeggen: ‘Ik voel me rustig, wat is dit?’”

Gods aanwezigheid
Het YouTube-kanaal staat vol met preken, maar het meest populair zijn liederen die zijn opgenomen tijdens conferenties. Bijvoorbeeld ‘Come Holy Spirit’ en ‘I Sing Praises to Your Name’, die miljoenen keren bekeken zijn.

“Door ons te laten leiden door de Heilige Geest, willen we dat mensen geraakt worden.”

“We hebben niet de pretentie om de miljoenen abonnees te halen, maar we willen graag dat Gods aanwezigheid en Gods kracht zichtbaar wordt door de opnames heen. Door ons te laten leiden door de Heilige Geest, willen we dat mensen geraakt worden.”

“In Handelingen staat geschreven dat er in Jeruzalem een geluid van een gedreven wind klonk. Dat was niet het geluid van mensen die in tongen baden, want daar waren er maar 120 van. Nee, het kwam vanuit de hemel en het trok mensen naar de plek toe. Dat is wat de Heilige Geest kan doen.”

Reacties
Mattheus leest reacties op onder de video waar mensen getuigen van bijzondere genezingen die plaatsvonden tijdens het luisteren van het lied, of zelfs herstel in een huwelijk, doordat een man dit lied begon te luisteren.  

“Tegelijkertijd moeten we dat stukje niet meer uit het oog verliezen. Het huis is een fantastisch instrument om God te kunnen aanbidden.”

“We zien in de coronatijd de uitdaging waar de kerk mee zit, ook nu de manier van samenkomen anders is geworden. Mensen worden geforceerd om diensten te volgen vanuit de huizen. Tegelijkertijd moeten we dat stukje niet meer uit het oog verliezen. Het huis is een fantastisch instrument om God te kunnen aanbidden.

Als je samen met je gezin God zoekt en vervolgens samen de livestream kijkt, met gezalfde aanbidding, dat is zo kostbaar. Dat is de sleutel van deze tijd. Als de kerk weer helemaal open mag, is het belangrijk om dit stukje ‘ekklesia’ vanuit huis ook vast te blijven houden.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen